meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΙΤΑΛΙΑ-ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΓΟΥΛΑ!



Το διεθνούς κύρους, 33ο βραβείο του Ινστιτούτου του Σαν Μαρτίνο της Ιταλίας, απονεμήθηκε τη φετινή χρονιά στο νεαρό δικηγόρο και ενεργό πολίτη του κοινωνικού χώρου κ. Βαγγέλη Αυγουλά!

Σε μια σεμνή και πνευματικά λαμπρή τελετή στη Φλωρεντία της Ιταλίας, το πρωί του Σαββάτου 29 Οκτωβρίου 2016, ο Πρόεδρος του  Istituto Scudi di San Martino  κ. Roberto Lupi, μιλώντας με τιμητικά λόγια για τις δράσεις και το διεθνές παράδειγμα ζωής του κ. Αυγουλά, έγραψε το όνομα του 28χρονου στο διεθνές 33ο βραβείο «Saint Martin’s Shield»!

Όπως σημείωσε λίγες ημέρες πριν την τελετή σε γραπτή του επιστολή προς τον κ. Αυγουλά ο κ. Lupi, εξετάστηκαν πολλές προτάσεις – υποψηφιότητες από την Ιταλία και το εξωτερικό, καθώς και τα βιογραφικά, οι συστάσεις και η πορεία αυτών, και το Δ.Σ. του Ινστιτούτου αποφάσισε φέτος να βραβεύσει τον κ. Αυγουλά για το μήνυμα αγωνιστικότητας, ελπίδας και αλληλεγγύης που στέλνει η πολύπλευρη, καθημερινή του δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη!

Η επιλογή του τιμώμενου προσώπου, γίνεται κάθε χρόνο από διαφορετική Επιτροπή προσωπικοτήτων Διεθνούς Αναγνώρισης, την οποία συστήνει το Ινστιτούτο γι’ αυτό το σκοπό, στις αρχές κάθε έτους.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το “diploma di benemerenza”  έχει απονεμηθεί τα προηγούμενα έτη σε διεθνούς κύρους προσωπικότητες, όπως η Μητέρα Τερέζα, η βασίλισσα της Ιορδανίας για το έργο της για την προστασία των παιδιών, σε κατόχους του Βραβείου Νόμπελ κ.α.!

Το Ινστιτούτο του Σαν Μαρτίνο ιδρύθηκε στη Φλωρεντία το 1983, με συγκεκριμένους κοινωνικούς σκοπούς: να αυξήσει τις πράξεις της ανθρώπινης αλληλεγγύης, με κάθε τρόπο, υπέρ των αδύναμων, των απόρων και των ατόμων σε σοβαρό κίνδυνο. Από το 1984, κάθε χρόνο, το Σάββατο που βρίσκεται πλησιέστερα στην ημέρα αφιερωμένη στον Άγιο Μαρτίνο, λαμβάνει χώρα στην αριστοκρατική Salone dei Cinquecento στο Palazzo Vecchio στη Φλωρεντία, η επίσημη τελετή κατά την οποία, με την παρουσία πολλών πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών, απονέμεται το ετήσιο βραβείο τιμής σε όσους διακρίνονται για πράξεις γενναιοδωρίας και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους τους.

Στο Ινστιτούτο έχει απονεμηθεί το Μετάλλιο του Αρχηγού του Κράτους, από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ.Giorgio Napolitano, προς αναγνώριση και τιμή των δράσεων του, ενώ Επίτιμο Μέλος του Ινστιτούτου έχει αναγορευτεί ο Πάπας Ιωάννης Παύλος β’.



Την υποψηφιότητα του κ. Αυγουλά για το βραβείο, κατέθεσε και υποστήριξε με θέρμη ως το τέλος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Κεφαλονιάς κ. Ευάγγελος Κεκάτος και ο Δήμος Κεφαλονιάς!

Ο κ. Κεκάτος, μετά τη βράβευση του κ. Αυγουλά, δήλωσε:
«Η ομόφωνη επιλογή του κ. Ευάγγελου Αυγουλά,  μετά από πρόταση μας, για Διεθνή Βράβευση, από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου San Martino, αποτελεί ξεχωριστή τιμή τόσο για τον ίδιο, όσο και για όλα όσα σημαντικά και μέσα από μία πορεία ζωής, με το προσωπικό του παράδειγμα με επιτυχία εκπροσωπεί.

Τα ολόθερμα Συγχαρητήρια του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση για την σημαντική αυτή διάκριση, εκφράζουν σύσσωμη την Δημοτική Αρχή και τους κατοίκους του Νησιού, που ο κ. Αυγουλάς τιμά επί σειρά ετών με την συνεργασία του, ενισχύοντας με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του τις Δομές Φροντίδας, Προσβασιμότητας, Πρόνοιας και Υγείας για ποιοτικότερη αντιμετώπιση των Συνανθρώπων μας, που τις χρειάζονται.

Ευχή μας είναι η συγκεκριμένη Βράβευση, να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις εμπνευσμένες και εύστοχες κοινωνικές παρεμβάσεις του κ. Αυγουλά, έτσι ώστε πολύ περισσότεροι Άνθρωποι, να επωφεληθούν από αυτές, διευκολύνοντας τις συνθήκες κυρίως της  προσβασιμότητας και καθημερινότητας τόσο στους μεγάλους Δήμους και Πόλεις, όσο και σε μικρότερους περιφερειακούς Δήμους, κωμοπόλεις και χωριά.

Όταν δε η Βράβευση γίνεται η συμβολική  αφορμή για την διεθνή αναγνώριση του σπουδαίου έργου του κ. Αυγουλά, έτσι ώστε να επωφεληθούν και άλλα κράτη,  τότε είναι λογικό να  αισθανόμαστε και Εθνικώς υπερήφανοι»!

Ο κ. Αυγουλάς, λόγω μιας σοβαρής ανειλημμένης οικογενειακής υποχρέωσης, δε μπόρεσε δυστυχώς να παρευρεθεί αυτοπροσώπως στην τιμητική τελετή – έκπληξη και το βραβείο του παρέλαβε η κα Άννα Κεκάτου, σύζυγος του Αντιδημάρχου Κεφαλονιάς.

Ο ίδιος, σε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του ο οποίος προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Ευχαριστώ ολόψυχα τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου του Σαν Μαρτίνο, αξιότιμο κ. Roberto Lupi, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου, αλλά και την Επιτροπή, που με επέλεξαν για αυτή την υπέρτατη τιμή. Επίσης, ευχαριστώ από καρδιάς τον Δήμο Κεφαλονιάς και τον Αντιδήμαρχο και αγαπητό μου φίλο κ. Ευάγγελο Κεκάτο, όχι μόνο για την πρόταση της υποψηφιότητάς μου, αλλά κυρίως για την πολυετή, αθόρυβη μα καθημερινή και ουσιαστική, συμπόρευση μας σε μεγάλα  κοινωνικά ζητήματα.

Φυσικά και δε θα μπορούσα να το φανταστώ και ακόμη δε μπορώ να το πιστέψω, ότι μου απονέμεται ένα τόσο υψηλών συμβολισμών και διεθνούς κύρους, ιστορικό βραβείο.

Επιτρέψτε μου να το αφιερώσω στους φίλους και στους συνεργάτες μου, μα πάνω από όλα στην οικογένεια μου, αστείρευτη πηγή δύναμης, πείσματος  και θάρρους για μένα!

Κυρίες και Κύριοι, για ένα μόνο πράγμα μπορώ με βεβαιότητα να δεσμευτώ απέναντι σας, κρατώντας στα χέρια μου αυτό το βραβείο: να συνεχίσω αδιάκοπα τους αγώνες και την προσπάθεια, κόντρα στις δυσκολίες και στα εμπόδια που πολλαπλασιάζονται, ώστε να μη σας απογοητεύσω»!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου