meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ: Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ.



Της Χρυσάνθης Γεωργαντά

“Take me... to the magic of the moment.. On a glory night! Where the children of tomorrow dream away.. in the wind of change”, όπως λέει και ένα διάσημο άσμα.

Το Δείπνο στο Σκοτάδι έλαβε τέλος.
Έλαβε τέλος; Ή μήπως μόλις άρχισε;

Η επόμενη μέρα σε βρίσκει να σκέφτεσαι ότι έζησες στο Δείπνο.

Περπάτησες σε απόλυτο σκοτάδι χωρίς να ξέρεις που βρίσκεσαι, ποιος είναι απέναντι σου, ποιος σε οδηγεί στο τραπέζι σου, τι φαγητό υπάρχει στο πιάτο σου και κατάφερες να γεμίσεις το ποτήρι σου νερό! 

Αφέθηκες στην εμπειρία του σερβιτόρου και έπαψες να έχεις τον έλεγχο της κατάστασης για τουλάχιστον τρεις ώρες!

Ύστερα, όταν άναψαν τα φώτα, κατάλαβες το πόσο μεγάλη είναι η αίθουσα. Πόσο μικρός/η είναι ο σερβιτόρος/α. Πόσοι άνθρωποι συνυπήρχαν σε αυτήν την αίθουσα. Ίσως, χόρεψες, τραγούδησες ή ήπιες και ένα ποτό ακόμη, βοηθώντας τον εκάστοτε φιλανθρωπικό φορέα.

Τώρα είναι η στιγμή που θα ξεκινήσεις να συνειδητοποιείς την ουσία της εκδήλωσης. 
Την στιγμή που τα φώτα της αίθουσας άναψαν, το ρεύμα δεν πέρασε μόνο στα καλώδια τους, αλλά και στις φλέβες σου. Το ρεύμα αυτό σου έδωσε ενέργεια να αλλάξεις τον τρόπο που έβλεπες την πραγματικότητα. Έβλεπες… Μα δεν έβλεπες!

Κι όμως, βρήκες τρόπο να αντιμετωπίσεις τα όποια προβλήματα υπήρξαν, ώστε τελικά να περάσεις υπέροχα. Διαφορετικά, αλλά υπέροχα.

Έμαθες να λύνεις τις δυσκολίες που υπάρχουν με τρόπους διαφορετικούς από αυτούς που χρησιμοποιείς συνήθως. Ταυτόχρονα, συνεργάστηκες με αγνώστους και αλληλοστηριχτήκατε.
Άλλαξες τρόπο δράσης. Προσαρμόστηκες. Εμπιστεύτηκες. Τα κατάφερες!

Άλλαξες. 
Δεν είσαι πια ο ίδιος. Το φως της εμπειρίας σου σε κάνει πλέον να φωτίζεις τον κόσμο γύρω σου. Ακτινοβολείς συναισθήματα. Τα μοιράζεσαι με τους γύρω σου!

Φαντάζεσαι πως θα ήταν ο κόσμος αν όλα αυτά συνέβαιναν καθημερινά και όχι μόνο μια φορά, σε μία εκδήλωση. Αν συνεργαζόμασταν με επιτυχία. Αν δεν τρέμαμε με κάθε δυσκολία. 
Αν… δε φοβόμασταν το σκοτάδι.

Ο Θανάσης Τριανίδης έλεγε «δεν είναι κακό να φοβάσαι. Αλλά μην σταματήσεις ούτε στιγμή να βάζεις κόντρα».

Ό,τι κι αν έγινε, όσο κι αν φοβήθηκες.. Πήγες κόντρα στον φόβο σου! Έτσι, ανακάλυψες πως είσαι πιο δυνατός από όσο ήδη γνώριζες. Ο «αέρας της αλλαγής» φυσάει μέσα σου, φουσκώνοντας τα πανιά του πλοίου σου σε ανεξερεύνητα νερά.

Πλέον, βλέπεις με άλλα μάτια. Είσαι η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου