meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ ΤΟΝ Κ. ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ, ΤΟ 3ο MUSIC DREAM FESTIVAL ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ!


Ο Μίμης Πλέσσας διαβάζει την αναμνηστική του πλακέτα στη σκηνήΟ Μίμης Πλέσσας μιλάει ενώ κάθεται στο πιάνο


Ο Μίμης Πλέσσας κρατάει την πλακέτα γύρω του ο Π.Κουρουμπλής, ο Β.Αυγουλάς, ο Γ. Γαβράς, ο Α. Παχατουρίδης και η Μ. ΤσιώταΟ Μίμης Πλέσσας σηκώνει ψηλά την πλακέτα του στη σκηνή


Ο διεθνούς φήμης Μουσικοσυνθέτης κ. Μίμης Πλέσσας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Λουκίλα Καρρέρ, χειροκροτείται για ώρα κατά την είσοδο του και συγκλονίζει το κοινό κυριαρχώντας στο πιάνο! Γνωστοί καλλιτέχνες τραγουδούν μπροστά του με δέος επιτυχίες του για πάνω από δύο ώρες! Οι δωρεές προς τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, καθ’ όλη τη βραδιά, σφραγίζουν το κοινωνικό πρόσημο της εκδήλωσης! Περίπου τρεις χιλιάδες κόσμος σε πολιτιστική έκσταση σιγοτραγουδά κάθε στίχο από τα 30 τραγούδια του κ. Μίμη Πλέσσα που ερμηνεύτηκαν!

Μουσική, εθελοντισμός, ποιότητα, λάμψη, αγάπη, αγκαλιές, χιούμορ, αλληλεγγύη και ανθρωπιά κατέκλεισαν το Άλσος Περιστερίου το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιουλίου 2016, κατά τη διεξαγωγή του 3ου Music Dream Festival!

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Μουσικό Εργαστήρι «Οδός Ονείρων» του μαέστρου κ. Γιάννη Γαβρά και το κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» του Δικηγόρου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών  κ. Βαγγέλη Αυγουλά, ενώ ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου, αφού με προσωπική μέριμνα του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, ο Δήμος παραχώρησε δωρεάν το χώρο και κάλυψε το φωτισμό, τα ηχητικά και το προωθητικό υλικό της εκδήλωσης!


Ο Β. Αυγουλάς με τον Δ. Κωνσταντάρα, τον Μ. Τσαούση και τον Γ. ΠρωτόπαπαΟ Β.Αυγουλάς με τον Π. Κουρουμπλή, τον Α. Παχατουρίδη και τον Γ. Πρωτόπαπα


Ο Γ. Γαβράς με τους εκπροσώπους των παιδικών χωριών SOS Κ. Πρωτόπαπα και κ.ΤσαούσηΟ Β. Αυγουλάς στο πάγκο με τα τρόφιμα μαζί με εθελοντές συνεργάτες του

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο ευρηματικός και γεμάτος ενέργεια, έγκριτος δημοσιογράφος  κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης μεγάλη αντιπροσωπία στελεχών των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος υπό τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Γεώργιο Πρωτόπαπα, καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από το Δήμο Περιστερίου.

Σε μια όμορφη βραδιά, κόντρα στην τότε αιφνίδια απεργία πολλών μέσων μεταφοράς που στέρησε από πολλούς την προσέλευση, το πολυπληθές κοινό απόλαυσε ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στις διαχρονικής καλλιτεχνικής αξίας δημιουργίες του κ. Μίμη Πλέσσα από την «Ορχήστρα Των Ονείρων» του Μαέστρου κ. Γιάννη Γαβρά και την Παιδική Χορωδία της Ορχήστρας, καθώς και από τους ερμηνευτές Ρίτα Αντωνοπούλου, Άκη Δείξιμο, Μάγδα Βαρουχά, Θάνο Ολύμπιο, Ραφαέλα Πασβούρη, Θοδωρή Κυριακόπουλο, καθώς και από τον  12χρονο Γιάννη Πολονύφη που διάβασε τις νότες με τα μάτια της ψυχής!

Η Ρίτα Αντωνοπούλου τραγουδάει μαζί με τη χορωδία της ορχήστρας των ονείρωνΟ Μαέστρος Γιάννης Γαβράς με την ορχήστρα των ονείρων


Ο Θοδωρής Κυριακόπουλος στη σκηνή τραγουδάειΗ Ραφαέλα Πασβούρη στη σκηνή τραγουδάει


Τα τραγούδια ήταν διασκευασμένα και ενορχηστρωμένα από τον κ. Γαβρά, πάντα με προσέγγιση που δείχνει σεβασμό στις αρχικές δημιουργίες.

Όπως μας εξηγούν οι διοργανωτές, «Το Music Dream Festival είναι ένας ετήσιος, σύγχρονος πολιτιστικός θεσμός που μετρά πλέον χιλιάδες φίλους και χαίρει εκτίμησης τόσο για την αισθητική του όσο και για την καλλιτεχνική του αρτιότητα. Διοργανώνεται από το μουσικό εργαστήρι «Η Οδός Ονείρων» του καθηγητή και μαέστρου κ. Γιάννη Γαβρά. Φέτος, για δεύτερη χρονιά, στη συνδιοργάνωση συμμετείχε και το κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» του κ. Βαγγέλη Αυγουλά.

Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να προκληθεί το ενδιαφέρον και η ευαισθησία των συμπολιτών μας για τις προσπάθειες ποιοτικής αναβάθμισης των συνθηκών ζωής παιδιών που χρήζουν κοινωνικής αρωγής, προστασίας  και φροντίδας. Όλη η παραγωγή, από την αρχή ως το τέλος, στηρίζεται πάντα στην εθελοντική δράση των φίλων του μουσικού εργαστηρίου «Η Οδός Ονείρων» και της Ορχήστρας των Ονείρων.

Πολύ σημαντική επίσης είναι η βοήθεια και η στήριξη που υπάρχει πάντα από τους φίλους της μουσικής (επαγγελματίες και μη) και από τους συνανθρώπους μας που πιστεύουν ότι με την στήριξη και την αλληλεγγύη στα παιδιά, χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο γι' αυτά. Η είσοδος στο Music Dream Festival είναι εξ αρχής ελεύθερη θέλοντας να δείξουμε και να διαδώσουμε την έννοια του εθελοντισμού με σύνθημα μας «μια συναυλία από τα παιδιά για τα ΠΑΙΔΙΑ»».

Ο Άκης Δείξιμος στη σκηνή τραγουδάειΗ Ρίτα Αντωνοπούλου στη σκηνή τραγουδάει

Η Μάγδα Βαρουχά στη σκηνή τραγουδάειΗ Ρ. Αντωνοπούλου και Ρ. Πασβούρη μαζί στη σκηνή στο ντουέτο τους

Από νωρίς στο Άλσος Περιστερίου, πολίτες κατέθεταν τις προσφορές τους και έτσι δύο μεγάλες παλέτες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, συγκεντρώθηκαν για τις ανάγκες των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος!

Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια εθελοντών του κοινωνικοπολιτικού blog «Με Άλλα Μάτια» και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου υπό τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Νομικό, κατά την παραλαβή και ταξινόμηση των δωρεών.

Ο Μίμης Πλέσσας παίζει πιάνοΟ Β. Αυγουλάς και ο Γ. Γαβράς παρακολουθούνε το Μίμη Πλέσσα ενώ παίζει πιάνο

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκαν πάνω από 300€ για τα Παιδικά Χωριά SOS, μέσω των τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν από το κοινό στον ειδικό τηλεφωνικό αριθμό δωρεάς 14567, με χρέωση 2€ ανά κλήση υπέρ του φορέα +ΦΠΑ.

*Σας ενημερώνουμε ότι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, μπορείτε να καλέσετε από σταθερό ή κινητό στο 14567, ενισχύοντας τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος με τη δωρεά σας.

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το zougla.gr και το Βιβλιοπωλείο «IANOS», ενώ χορηγοί αυτής της προσπάθειας ήταν η εκτυπωτική εταιρεία «Printako», η Καφετέρια «Jojo» στο Περιστέρι και η εταιρεία ειδών καθαριότητας «Lumino Hellas» του κ. Βασίλη Καπώνη.

Μάλιστα, χάρη στην ευαισθητοποίηση του κ. Καπώνη και της “Lumino Hellas”, μία μέρα μετά το 3ο Music DreamFestival και στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η εταιρεία δώρισε περίπου έναν τόνο είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας χώρων, για τις ανάγκες πανελλαδικά, των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

Την παραλαβή της μεγάλης αυτής δωρεάς συντόνισαν οι διοργανωτές κ. κ. Γαβράς και Αυγουλάς, από κοινού με εκπροσώπους της “Lumino Hellas” και με τον Γενικό Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Γ. Πρωτόπαπα.

Παραλαβή δωρεάς από την εταιρεία Lumino HellasΗ δωρεά της Lumino Hellas


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συνδιοργανωτές απένειμαν τιμητική πλακέτα στον κ. Μίμη Πλέσσα για την πολυετή κοινωνική του προσφορά και για την ανιδιοτελή συμμετοχή του στο 3o Music Dream Festival, ενώ παράλληλα απονεμήθηκαν και τιμητικοί έπαινοι σε όλους τους καλλιτέχνες, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση.

Όπως σημείωσαν οι διοργανωτές, «φέτος είναι η πρώτη φορά που μουσικοσυνθέτης παρίσταται σε μουσικό αφιέρωμα που κάνει στον ίδιο η «Ορχήστρα τω Ονείρων»!

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας και ο Γιάννης Γαβράς στη σκηνήΟ Π. Κουρουμπλής στη σκηνή μιλάει μαζί με τον Δ. Κωνσταντάρα και τον Β. Αυγουλά

Ο Μίμης Πλέσσας στη σκηνή ο κ. Κουρουμπλής και ο κ. Αυγουλάς δίπλα του χειροκροτάνεΟ Γ. Γαβράς και ο Β. Αυγουλάς δίνουνε αναμνηστική πλακέτα στο μουσικοσυνθέτη

Ο Μίμης Πλέσσας, ο Α. Παχατουρίδης, ο Β. Αυγουλάς και ο Γ. Γαβράς στη σκηνήΟ Ανδρέας Παχατουρίδης αγκαλιά με το μαέστρι Γιάννη Γαβρά


Αξίζει να αναφέρουμε ονομαστικά
-Τα μέλη της Ορχήστρας των Ονείρων του μαέστρου κ. Γ. Γαβρά: Αποσπόρης Παναγιώτης, Ζαρκαδάκη Βασιλίνα, Κούκουνα Σταυρούλα, Τσάκας Στέλιος, Ζαχαράκης Θέμος, Γεωργαλή Αθηνά, Χιώτης Λάμπρος, Παπακωνσταντίνου Σπύρος, Πάσχος Αλέξανδρος, Μαντζοράκης Βασίλης, Μιχαήλ Ηλίας και Φώτης Richard Κοκαβέσης.

-Και τα μέλη της Παιδικής – εφηβικής Χορωδίας του Μουσικού Εργαστηρίου «Οδός Ονείρων»: Μπάκας Ζαχαρίας, Κοκαβέση Ιωάννα, Κανστίδου Χριστίνα, Γρηγοράκη Διονυσία, Κωστούλας Γιάννης, Ρεντετάκος Σίμος, Ρεντετάκου Αφροδίτη, Λεοντής Δημήτρης, Μπερίτσης Πέτρος, Απλαδά Ραφαέλα και Γαβράς Ιάκωβος.

Ο Π. Κουρουμπλής δίνει αναμνηστικό στη Ρίτα ΑντωνοπούλουΟ Α. Παχατουρίδης δίνει αναμνηστικό στη Μάγδα Βαρουχά

Ο Π. Κουρουμπλής αγκαλιά με το Γιάννη ΠολονύφηΗ κ. Τσιώτα δίνει αναμνηστικό στον Άκη Δείξιμο


Την εκδήλωση κάλυψαν πολλά έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης της Δυτικής Αθήνας, ενώ σύντομα θα βρείτε διαθέσιμο περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό στους ιστότοπους των διοργανωτών

Ο πολιτιστικός και φιλανθρωπικός θεσμός του “Music Dream Festival» μας δίνει ξανά ραντεβού το ερχόμενο Καλοκαίρι, για 4η συνεχή χρονιά!

Ο Δ. Κωνσταντάρας προλογίζει το Μίμη Πλέσσα Ο Μίμης Πλέσσας στο πιάνο του μιλάει γύρω του ο Β.Αυγουλάς, ο Γ.Γαβράς, ο Δ. Κωνσταντάρας και ο Θ. Ολύμπιος


Ο Θάνος Ολύμπιος τραγουδάει Μίμη Πλέσσα ενώ ο μουσικοσυνθέτης παίζει πιάνοΟ Μενέλαος Τσαούσης υπεύθυνος των παιδικών χωριών SOS μιλάει στη σκηνή δίπλα του ο κ. Αυγουλάς και ο κ. Γαβράς


Ο Μίμης Πλέσσας μαζί με δημοτικούς σύμβουλους Περιστερίου και τον Ερυθρό ΣταυρόΟ Μίμης Πλέσσας με την κ. Λουκίλα, ο Υπουργός Π. Κουρουμπλής, ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης και ο ένας από τους διοργανωτές Β. Αυγουλάς


Ο Γ. Γαβράς με το Β. Αυγουλά, τον Α. Δείξιμο, την Ρ. Πασβούρη, τον Θ. Κυριακόπουλο και όλη την ορχήστρα των ονείρων
Γενική κόσμου