meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΕΣ "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς μιλάει στην εκδήλωση των ΤριτέκνωνΟ Βαγγέλης με τον πρόεδρο κ. Θεοδωρόπουλο, με τον κ.Κοντό, τον Γραμματέα του συλλόγου και την κα Βαφκουτσή

Περίπου 900 άτομα φίλοι και μέλη των πολυμελών οικογενειών, βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2017, στην κοπή πίτας του Συλλόγου Τριτέκνων Καρδίτσας, σε συνδυασμό με τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου και ένα γλέντι με χορό και τραγούδι ως το πρωί, ως ένα μικρό διάλειμμα από τα προβλήματα της καθημερινότητας όλων.

Στα 10 χρόνια δράσης του Συλλόγου Τριτέκνων, όπως μας εξηγεί ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, έχουν πετύχει τη μείωση των δημοτικών τελών ύδρευσης και καθαριότητας, εκπτώσεις σε επιχειρήσεις και άλλους δημοτικούς φορείς, φθηνότερα εισιτήρια σε ΚΤΕΛ και κινηματογράφους, παρέχουν δωρεάν νομικές συμβουλές στα μέλη τους, έχουν διοργανώσει πολλές ημερίδες και διαλέξεις με ποικίλα θέματα ενδιαφέροντος (π.χ. συνεργασία με τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο), δράσεις που καταλαμβάνουν όλο το Νομό Καρδίτσας!

Επίσης, τους τελευταίους μήνες ο Σύλλογος έχει διανείμει 5.000 τόνους τρόφιμα στα μέλη του μέσω κρατικών προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης, κάθε Σεπτέμβρη προσφέρουν δωροεπιταγές για την αγορά σχολικού υλικού σε παιδιά που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη του Δημοτικού, βραβεύουν τα παιδιά που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, προσφέρουν οικονομική ενίσχυση στα νέα ζευγάρια που αποκτούν το τρίτο παιδί για τους πρώτους 5 μήνες, κάθε δύο έτη χαρίζουν χαρταετούς στα παιδιά μικρής ηλικίας, ενώ γενικότερα παρέχουν μέσω των γραφείων του συλλόγου διοικητική υποστήριξη και συμβουλές στα μέλη τους προκειμένου να διεκδικήσουν τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται!

Τέλος, το περασμένο Καλοκαίρι ο Σύλλογος Τριτέκνων Καρδίτσας αδελφοποιήθηκε με την Παγκύπρια Οργάνωση Τριτέκνων Λεμεσού, ενώ και το τρέχον σχολικό έτος έχουν ξεκινήσει τμήματα εκμάθησης Σκάκι και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στον Σύλλογο.

Το διοικητικό συμβούλιο στην κοπή της πίταςΟ Βαγγέλης Αυγουλάς στην εκδήλωση των τριτέκνων

Επίτιμος προσκεκλημένος του Συλλόγου στην εκδήλωση, ήταν ο εθελοντής νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου τυφλών, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, οι Δήμαρχοι Καρδίτσας, Μουζακίου και Σοφάδων, οι βουλευτές του Νομού κ. κ. Λάπας και Κατσαβρία, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Τριτέκνων Φαρσάλων και Λάρισας, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος κα Σούλα Βακουφτσή, κ.α.

Σε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. ΤσιάκοΣε συνάντηση με το δήμαρχο κ. Αλεξάκο

Σε συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού κ. Μιχάλη Παπανούτσα.


Ο κ. Αυγουλάς, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στην Καρδίτσα, πραγματοποίησε από κοινού με αντιπροσωπία του Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου Τριτέκνων, θεσμικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Καρδίτσας κ. Τσιάκο, τον Δήμαρχο της πόλης κ. Φώτη Αλεξάκο, καθώς και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού κ. Μιχάλη Παπανούτσα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου Τριτέκνων κ. Θεοδωρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος κ. Κοντός, πρότειναν μια σειρά κοινωνικών δράσεων και συνεργασιών με τον κ. Αυγουλά, τη Νεολαία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και τον Κοινωνικοπολιτικό Ιστότοπο «Με Άλλα Μάτια» και εξασφάλισαν τη στήριξη του κ. Αντιπεριφερειάρχη και του κ. Δημάρχου με κάθε πρόσφορο τρόπο για την υλοποίηση αυτών.

Επιπλέον, ο κ. Αυγουλάς στη συνάντηση με τον κ. Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού ανέλυσε τις βιωματικές επισκέψεις ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί εδώ και δέκα χρόνια ανά την Ελλάδα σε σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας την επί της αρχής έγκριση του κ. Παπανούτσα για την ένταξη ενότητας θεμάτων γύρω από την αναπηρία, στα προγράμματα αγωγής υγείας των σχολείων το τρέχον έτος.

Ήδη ο Σύλλογος Τριτέκνων Καρδίτσας, ο κ. Αυγουλάς και αρκετοί εκπαιδευτικοί, έχουν ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να λάβουν τις νόμιμες εγκρίσεις για την άμεση υλοποίηση των παραπάνω βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων.

Τέλος, διερευνήθηκε η δυνατότητα διεξαγωγής στην Καρδίτσα του πρωτότυπου και βιωματικού «Δείπνου Στο Σκοτάδι», ενώ ο κ. Αυγουλάς και οι συνεργάτες του απόλαυσαν θερμή υποδοχή και συγκινητική φιλοξενία από τους Καρδιτσιώτες, αλλά και από μέλη της νεανικής ομάδας καινοτομίας της πόλης!

Χορός από την εκδήλωση

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τις συνεργάτιδες του Θάλεια Κιούση και Χρυσάνθη Γεωργαντά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου