meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

"ΑΡΓΩ" Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τον διευθυντή του Συλλόγου κ. Παπασωτηρίου και την Πρόεδρο κα Παπαστελιανού.


Μέσα σε λίγες ημέρες και μετά το Πασχαλινό μπαζάρ του Σωματείου, ο νέος Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ξαναβρέθηκε στα γραφεία του φορέα για να γνωρίσει από κοντά το κοινωφελές έργο των γονέων και του προσωπικού, υπέρ των ανθρώπων με αναπηρίες, αλλά και για να εδραιώσει μια θεσμική συνεργασία, με κοινό στόχο τη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης των εξυπηρετούμενων.

Το “Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ»”, είναι ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό (αριθμός απόφ. ΚΠ 182684/18.9.87) που προσφέρει εκπαίδευση σε νέους και νέες με Νοητική αναπηρία.

Ιδρύθηκε το 1985 με πρωτοβουλία μητέρων παιδιών με αναπηρία, συζύγους ναυτικών. Διοικείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο, επτά αιρετά μέλη (γονείς παιδιών με αναπηρίες) και δύο διορισμένα (ένας εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και ένας εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας).

Κύριος σκοπός του Φορέα είναι η περίθαλψη, η φροντίδα και η εκπαίδευση παιδιών με αναπηρίες, που ανήκουν - κατά κύριο λόγο και προτεραιότητα - σε οικογένειες Ελλήνων Ναυτικών. Στο Καταστατικό του Σωματείου προβλέπεται ότι σε περίπτωση κενών θέσεων μπορούν να εισαχθούν και νέοι/ες ή παιδιά, ασφαλισμένοι άλλων ταμείων.

"Σήμερα Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, δεχθήκαμε την επίσκεψη του Προέδρου του Οίκου Ναύτου κυρίου Αυγουλά Βαγγέλη. Χαιρετίζουμε και εκτιμούμε τη διάθεση του Προέδρου για μια εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος των οικογενειών και των εξυπηρετούμενων του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ"", σημείωσε σχετικά σε επίσημη ανακοίνωση του ο Σύλλογος διά της Προέδρου κας Παπαστελιανού.

Ο κ. Αυγουλάς συνομίλησε με την Πρόεδρο και τον Διευθυντή του Συλλόγου κ. Παπασωτηρίου για αρκετή ώρα, ενώ παράλληλα συνάντησε κάποιους από τους εξυπηρετούμενους και μερικούς εκ των εργαζομένων.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, με τον κ. Αυγουλά να αποδέχεται και νέα πρόσκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου να επισκεφθεί το Οικοτροφείο τους στα Καλύβια Αττικής και να δηλώνει σχετικά:

«Οι νομικές μου γνώσεις αλλά και η εμπειρία μου από τη δουλειά μου στο Υπουργείο Υγείας, καθώς και από τους πολυετείς αγώνες μου στις τάξεις του αναπηρικού κινήματος, έχουν ήδη τεθεί στη διάθεση των αξιέπαινων επιστημόνων και των ηρωικών γονέων αυτού του Συλλόγου. Παράλληλα, τέτοιες συλλογικές προσπάθειες σαν αυτή που συνάντησα εδώ σήμερα, θα πρέπει να αποτελέσουν την Πυξίδα μας στον Οίκο Ναύτου για την εντατικοποίηση της άσκησης της κοινωνικής μας πολιτικής, η οποία δεν πρέπει να περιοριστεί –ιδίως τέτοιες εποχές-, μόνο στην καταβολή των σχετικών επιδομάτων. Με το Δ.Σ. και τον Διευθυντή του Συλλόγου, συμφωνήσαμε μηνιαίες θεματικές συναντήσεις για να οργανώνουμε καλύτερα τη συνεργασία μας και να προχωράμε πιο αποτελεσματικά όσα θέματα μπορούμε».

Πασχαλινό ΜπαζάρΛαμπάδες



Το σωματείο Εδρεύει στον Πειραιά και Απευθύνεται σε οικογένειες Ναυτικών που έχουν άτομα με Νοητική αναπηρία, Αυτισμό, ή και Συνοδές Αναπηρίες

Οι κυριότερες Δραστηριότητες του σωματείου είναι:

Εκπαίδευση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ΑμεΑ με τελικό στόχο την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Η ένταξή τους αφορά της επαγγελματική και την κοινωνική τους αποκατάσταση.

Υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης-συμβουλευτικής της οικογένειας και του ατόμου.

Πληροφόρηση - ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ΑμεΑ και το έργο του Κέντρου

Υπηρεσίες υποστήριξης για την υποστηριζόμενη και ημιαυτόνομη διαβίωση των ατόμων (κατασκηνώσεις, διήμερες εκδρομές)

Εμπλουτισμός της καθημερινότητας του ατόμου με δραστηριότητες ψυχαγωγίας.

Λειτουργούν 7 τμήματα των 8-9 εκπαιδευόμενων με δύο εκπαιδευτές διαφόρων ειδικοτήτων για την ευρύτερη και σφαιρικότερη κάλυψη και αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αναγκών.

Σήμερα στην Αργώ απασχολούνται δεκάδες εργαζόμενοι –παρά την πενιχρή οικονομική στήριξη της πολιτείας- και εξυπηρετούνται περίπου 100 οικογένειες με παιδιά με αναπηρία.

Το στελεχιακό δυναμικό απαρτίζεται από:

Ψυχίατρο, Ψυχολόγους, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Κοινωνικό λειτουργό, Εργοθεραπευτές, Παιδαγωγούς και Λοιπό βοηθητικό προσωπικό.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων πραγματοποιούνται και περαιτέρω δραστηριότητες, όπως εξωτερικά προγράμματα: περίπατος, αγορά ειδών από σούπερ μάρκετ, καφετέρια-παιδική χαρά, εκπαιδευτικά προγράμματα: μουσεία, κηπουρική και αθλητικά προγράμματα: κολύμβηση, ποδηλασία, μπάσκετ κ.λ.π. Παράλληλα, στο πλαίσιο της τάξης διενεργούνται δραστηριότητες μουσικοκινητικής και κατασκευών με επίκεντρο την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, τον εμπλουτισμό της καθημερινότητας και της τόνωσης του ενδιαφέροντος.

Περισσότερα για το Σωματείο μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του


και στη σελίδα τους στο Facebook


Η "Αργώ" σε τουρνουά bowlingΜονοήμερη εκδρομή στο Λουτράκι



Δημιουργία Πασχαλινών Κουλουριών
Πασχαλινά Κουλουράκια




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου