meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Στον ιντερνετικό αέρα βρίσκεται από χθες το www.autismap.gr, μια εφαρμογή που παρουσιάζει τις δομές ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου που εξυπηρετούν άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) στην Ελλάδα. Με φιλικό προς τον χρήστη τρόπο, ο επισκέπτης της ιστοσελίδας θα βρει «καρφιτσωμένες» στον διαδραστικό χάρτη τις δομές ανά κατηγορία και με βάση τη γεωγραφική τους κατανομή.
Το www.autismap.gr είναι αποτέλεσμα του ερευνητικού Προγράμματος «Διαθέσιμοι Πόροι για άτομα με ΔΑΦ στην Ελλάδα», το οποίο εκπονήθηκε από το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου.

Για την υλοποίηση του www.autismap.gr αναζητήθηκαν στο Διαδίκτυο και χαρτογραφήθηκαν πανελλαδικά περισσότερες από 3.500 δομές παροχής θεραπευτικών υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, ενώ στο πλαίσιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας με καθεμία δομή αναδείχθηκε πως σχεδόν οι μισές από αυτές (1.603) εξυπηρετούν ή δύναται να εξυπηρετήσουν άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

«Το όραμα για τη δημιουργία του www.autismap.gr ξεκίνησε από την ανάγκη ενίσχυσης της προσβασιμότητας των ατόμων με ΔΑΦ στις κατάλληλες δομές και υπηρεσίες που αντιστοιχούν στις διαφορετικές και μεταβαλλόμενες, στη διάρκεια της ζωής, ανάγκες τους» δήλωσε η επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος Νικολέττα Μαυροειδή.

Μ.ΚΑΛ.

Πηγή: Εφημερίδα «Η Αυγή» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου