meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με την Ειρήνη Ζαχαρά και τη Μάρω ΛέφαΟ Βαγγέλης Αυγουλάς με την Ειρήνη Ζαχαρά, τη Μάρω Λέφα και τη Λίλη Κονταξή


Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπία του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ «Τυρταίος», σε μια προσπάθεια εντατικοποίησης της συνεργασίας με στόχο τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών με αναπηρία και πέραν του σχολικού ωραρίου.

Η Πρόεδρος του Τυρταίου κα Ειρήνη Ζαχαρά, ο Αντιπρόεδρος και Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς και η δασκάλα στα τμήματα χορού του Συλλόγου κα Μάρω Λέφα, παρουσίασαν αναλυτικά τις δραστηριότητες του Τυρταίου στη Διευθύντρια του Σχολείου κα Λίλη Κονταξή και σε ομάδα δασκάλων, με στόχο αυτές να διαδοθούν και στους γονείς των μαθητών και από κοινού, Τυρταίος και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, να διοργανώσουν εκδηλώσεις, νέες δράσεις αλλά και τμήματα δημιουργικής απασχόλησης για όσα παιδιά το επιθυμούν, πάντοτε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες.

Ο κ. Αυγουλάς, συζήτησε παράλληλα με τη Διευθύντρια και εργαζόμενους του σχολείου για διάφορα τρέχοντα θέματα και προβλήματα της καθημερινότητας, ως επί χρόνια εκπρόσωπος του Δήμου Ιλίου στο οικείο σχολικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζουμε ότι, κατά τη θητεία του Βαγγέλη Αυγουλά ως Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο Ιλίου, είχε παραχωρηθεί σύγχρονος εκπαιδευτικός εξοπλισμός στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ –Μάιος 2013-. Ο κ. Αυγουλάς από κοινού με το Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο, βλέποντας την έλλειψη πόρων και την απουσία της πολιτείας από την εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία, φρόντισαν τότε, ξεπερνώντας τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και με έξοδα του Δήμου Ιλίου, να καλύψουν το εκπαιδευτικό κενό προσφέροντας υπερσύγχρονα εργαλεία στα χέρια των ειδικών παιδαγωγών του σχολείου, τα οποία κάνουν το μάθημα των παιδιών με αναπηρία πιο ευχάριστο και πιο αποτελεσματικό μέχρι και σήμερα!

Δωρεά του Δήμου Ιλίου στο ειδικό δημοτικό ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος με τον Βαγγέλη Αυγουλά και τη διευθύντρια κα Βερόνη

Πλέον το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, στεγάζονται σε νεόδμητο, σύγχρονο, λειτουργικό κτίριο, με τις αναμνήσεις των λυόμενων αιθουσών να αποτελούν πλέον –ευτυχώς- παρελθόν.

Τέλος, στην πρόσφατη συνάντηση συμφωνήθηκε να φιλοξενηθεί αθλητική και χορευτική εκδήλωση από τα μέλη του Τυρταίου στο χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, ενώ από κοινού σημειώθηκε η πολύτιμη αρωγή του Δήμου Ιλίου και προς τους δύο φορείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου