meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΙΑΡΕΝΗ: ΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΓΟΡΓΟΝΑ ΕΤΩΝ 24!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και η Αφροδίτη Γιαρένη

Τη συνάντησα για πρώτη φορά επίσημα πριν λίγες μέρες, Πρωταθλήτρια πλέον, στο Κολυμβητήριο του Αιγάλεω. Είχε επιστρέψει, πλήρως δικαιωμένη, σε μια πισίνα από όπου πολλοί, ήθελαν να τη διώξουν. Και εκείνη έφυγε. Όχι για τη μικροψυχία κάποιων, έμμεσων κύκλων. Αλλά γιατί πολύ απλά, δε χωρούσε πια εκεί, ήταν για τα πιο μεγάλα, αυτά που ήρθαν! Και γιατί όχι, και γι’αυτά που θα έρθουν!

Όταν οι γονείς της, ο Ηλίας και η Δήμητρα Γιαρένη, την έγραφαν τεσσάρων ετών στο κολυμβητήριο, δε μπορούσαν να φανταστούν ότι ήταν γεννημένη πρωταθλήτρια!

Γρήγορα η Αφροδίτη τους το απέδειξε, όταν από 10 ετών κιόλας, ξεκίνησε να διακρίνεται στις προαγωνιστικές κατηγορίες!

Και σήμερα; Εκείνη είναι η ερυθρόλευκη πρωταθλήτρια που αποδεικνύει, ότι οι Γοργόνες, μπορεί και να μην είναι μόνο μύθος!

Πριν την εκκίνηση σε ατομικό μου αγώνισμα στους Μεσογειακούς Αγώνες Ανδρών- Γυναικών το 2013 στην Τουρκία

Η Αφροδίτη Γιαρένη γεννήθηκε το 1993. Τις χρονιές (σχολικές – κολυμβητικές) 2002-2003 έως και 2004-2005 συμμετείχε στις προαγωνιστικές κατηγορίες, ηλικίες 10, 11 και 12 ετών. Τις χρονιές 2005-2006 έως και 2010-2011 συμμετείχε στις αγωνιστικές κατηγορίες, ηλικίες 13 έως και 18 ετών. Από τότε και έως σήμερα, ανήκει στην Κατηγορία Γυναικών.

Τα πρώτα της βήματα, τα έκανε στην Ολυμπιάδα73, σε έναν αθλητικό σύλλογο στο Αιγάλεω. Τις τρεις όμως τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, κολυμπά με τα χρώματα του Ολυμπιακού!

«Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα που υπάρχει κολυμβητικά. Ήταν πολύ τιμητική η πρόταση που μου έγινε και για μένα ήταν πολύ μεγάλο βήμα να φορέσω τα Ερυθρόλευκα! Έχουμε άψογη συνεργασία και λαμβάνω πολύτιμη στήριξη από την ομάδα», μας λέει η Αφροδίτη, στην οποία είχαν γίνει και παλαιότερα συμφέρουσες προτάσεις, αλλά εκείνη αποφασίζει πάντα σεμνά και συνετά πότε, πώς και προς τα που θα ανοίγει τα φτερά της!

Από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ολυμπιακού για τη χρονιά 2016

-Ερώτηση: «Ποια αθλητικά «Ευχαριστώ» νιώθεις ότι θέλεις να πεις για τη φετινή σου πορεία της πρωταθλήτριας»;

Απάντηση: "Οφείλω να ευχαριστήσω τον προπονητή του Ολυμπιακού, κύριο Νίκο Γέμελο, που πίστεψε σε εμένα και τις δυνατότητές μου, και με βοήθησε στην αγωνιστική χρονιά που πέρασε , με την καθοδήγησή του.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ. κ. Χρήστο Σαλίδη και Πέτρο Βραχνό, τους 2 προπονητές στο κολυμβητήριο του Αιγάλεω, οι οποίοι σε μια πολύ δύσκολη για μένα χρονιά, μου παραχώρησαν τον απαιτούμενο χρόνο για να προπονούμαι, χωρίς να προσδοκούν κανένα όφελος από εμένα, και τους ευχαριστώ βαθύτατα γιατί χωρίς και αυτή τη "μικρή" -όπως μου λένε εκείνοι-, αλλά πολύ σημαντική για μένα βοήθεια, δε θα είχα μπορέσει να προπονηθώ πιο εντατικά λόγω των στενών περιθωρίων του προγράμματος μου, αλλά και της έλλειψης χώρου. Έχω μάθει  να εκτιμώ πάντα όσους με οποιονδήποτε τρόπο με στηρίζουν, και επομένως δεν μπορώ παρά να  αναγνωρίσω τη συμβολή τους στην προσπάθεια μου και να τους ευχαριστήσω για αυτό”!

κατά τη διάρκεια κούρσας μου στα 400 μέτρα μικτή ατομική στα πανελλήνια πρωταθλήματα.κατά τη διάρκεια κούρσας στα 400 μέτρα μικτή ατομική στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών -Γυναικών  για την κολυμβητική χρονιά 2014-2015 από τον Ολυμπιακό σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες (ήτοι Ανδρών, Γυναικών και Ανδρών-Γυναικών).


Σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα όλα αυτά τα χρόνια έχει πάρει μετάλλια στα ατομικά της αγωνίσματα. Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές κολυμβητικές διοργανώσεις. Στην εκάστοτε ηλικιακή κατηγορία της πάντα ήταν στην 3άδα των καλύτερων (και ακριβέστερα είτε 1η είτε 2η θέση)! Ακόμη και πριν «ανέβει» στην κατηγορία Γυναικών, λόγω των υψηλών της επιδόσεων συμμετείχε και στα Πρωταθλήματα της μεγαλύτερης αυτής ηλικιακά κατηγορίας με θέσεις πάντα εντός 8άδας, και κάπως έτσι ήρθαν και τα πρώτα της μετάλλια στην κατηγορία των γυναικών! Τα αγωνίσματα που συμμετέχει και ειδικεύεται είναι τα πιο απαιτητικά (200 και 400 μ. μικτή – δηλαδή συνδυασμός και των τεσσάρων στυλ της κολύμβησης-), όμως οι επιδόσεις της είναι πολύ καλές σε όλα τα στυλ και σε όλες τις αποστάσεις! Ενδεικτικά, τα έτη 2012-2014 είχε επικεντρωθεί στα 200 μ. ύπτιο και 200 μ. πεταλούδα και είχε σημειώσει πολύ καλές επιδόσεις, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή της στους Μεσογειακούς Αγώνες ανδρών – γυναικών στην Τουρκία το 2013. Στα 200 μ. Μεικτή τη χρονιά 2015-2016, τη χώρισαν μόλις 30 εκατοστά Του δευτερολέπτου από το πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο επικρατεί από το 2004! Ενώ στα 400 μ. Μεικτή, έχει κολυμπήσει κάτω από 4,50, χρόνο που μόνο τρεις αθλήτριες έχουν πετύχει στην Ελλάδα ως σήμερα!

Όλη η ελληνική αποστολή στους εν λόγω Μεσογειακούς Αγώνες

14ων ετών είχε συμμετάσχει στους αγώνες Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην αγαπημένη της πόλη,  τη Θεσσαλονίκη.

Οι καλοί γνώστες της γυναικείας κολύμβησης, θα θυμούνται το 2010 στην Κέρκυρα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών, τις 4 αδερφές Γιαρένη, την Αναστασία, τη Θεοδώρα, την Αφροδίτη και την Αριάνα, να μετατρέπουν στη συλλογική τους συμμετοχή στη σκυταλοδρομία το Σύλλογό τους από Ολυμπιάδα73 σε «Γιαρενιάδα», όπως τότε με χιούμορ σχολίαζαν χαρακτηριστικά οι αθλητικογράφοι!

Πρόκειται για πρωτοποριακό, παγκόσμιο φαινόμενο, μια οικογένεια να απαρτίζει τη σκυταλοδρομία μιας ομάδας! Και μάλιστα οι αδελφές Γιαρένη διακρίθηκαν παίρνοντας μετάλλιο και τη 2η θέση στην κατηγορία 4*200 μέτρα ελεύθερο!

Στην απονομή της ιστορικής οικογενειακής σκυτάλης με τις αδερφές μου για το σύλλογο "Ολυμπιάδα '73" (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών 2010 , 2η θέση στα 4*200 μέτρα ελεύθερο) 

«Φέτος, λόγω της έναρξης της δικηγορικής άσκησης και του σκληρού προγράμματος που μου άφηνε λίγο πιο περιορισμένο χρόνο για προπόνηση, προτίμησα αντί του να αποσυρθώ από τις πισίνες, να εστιάσω στα 50 και 100 ύπτιο και 100 πεταλούδα, αγωνίσματα σπριντ δηλαδή , που με λιγότερη (εκ των πραγμάτων) αλλά εξ ίσου σκληρή προπόνηση, θα μου επέτρεπαν να έχω μια αξιοπρεπή παρουσία στο Πρωτάθλημα, όπως και έγινε εν τέλει", μας εξηγεί!

Ρωτήσαμε την Αφροδίτη για τις «απαιτήσεις» των πρωταθλητών.

«Η κολύμβηση παραμένει ερασιτεχνικό άθλημα. Οπότε και εμείς ως αθλητές είμαστε πάντα ολιγαρκείς, λόγω και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που βιώνει η χώρα. Ακόμη και σε επίπεδο πρωταθλητισμού, τα ποσά που θα πάρεις από την ομάδα σου, θα είναι όσα πρέπει απλά για να καλύψεις τις ανάγκες μιας χρονιάς σε εξοπλισμό, διατροφή, γυμναστήριο, μασάζ και ανάγκες προετοιμασίας. Δε βγάζεις λεφτά μέσα από το άθλημα, και προσωπικά δεν προσδοκούσα και ποτέ να το κάνω, απλά προσπαθείς να μην  επιβαρύνουν τα έξοδα σου την οικογένεια σου» και συμπληρώνει: «Θέλω να ευχαριστήσω επίσης την παγκοσμίου φήμης εταιρεία κολυμβητικών ειδών Arena και τον κ. Παναγιώτη Ρέτζιο, για την πολύ ουσιαστική τους στήριξη με τον κολυμβητικό μου εξοπλισμό που μου χορηγούν εδώ και τρία χρόνια».

μετά τον τερματισμό στα 400 μετρα μικτή, όπου για πρώτη φορά "έσπασε" το φράγμα του 4:50 Τμήμα του κολυμβητικού μου εξοπλισμού από την εταιρεία Arena

Φανταστείτε λοιπόν, πόσα παιδιά δε μπορούν εξ αιτίας των δυσκολιών, να ακολουθήσουν το δρόμο του πρωταθλητισμού, επειδή η Ελληνική πολιτεία, για άλλη μια φορά απούσα, δεν παρέχει τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα σε έναν νέο που προτιμά τον αθλητισμό, αντί για έναν από τους δεκάδες πιο ανθυγιεινούς πειρασμούς τριγύρω του.

Η Αφροδίτη είναι ευαίσθητη, αλλά παράλληλα πολύ απαιτητική και αυστηρή με τον εαυτό της. Δεν τσακώνεται εύκολα, δεν παρεξηγείται εύκολα και δεν κρατάει κακίες. Αυτό βέβαια κάποιες φορές, πολλαπλασιάζει την πικρία που μπορεί να νιώθει μέσα της για αδικίες που βλέπει ή που υφίσταται. Προτιμά όμως, με υπομονή και επιμονή, να δίνει τις απαντήσεις της μέσα από τη δουλειά της και από τον χαρακτήρα της. Άλλωστε, ένας πρωταθλητής, δεν κρίνεται σε ένα μόνο ματς, αλλά σε όλο το πρωτάθλημα! Και αυτό η 24χρονη μέλλουσα δικηγόρος, το ξέρει καλά!

-Ερώτηση: «Σύγκρινε μας την καθημερινότητα σου σε σχέση με αυτή ενός συνομηλίκου σου που δεν ασχολείται με τόσα πολλά πράγματα»;

Απάντηση: «Σίγουρα κάποιος στην ηλικία μου που δεν κάνει πρωταθλητισμό, ή που έχει επιλέξει να σπουδάζει αλλά πιο χαλαρά, έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για διασκέδαση, χαλάρωση και εκδρομές. Εγώ έδινα πολύ χρόνο καθημερινά και στις προπονήσεις μου και στο διάβασμα. Και πλέον το διάβασμα αντικατέστησε τη δουλειά μου. Έχω κάποιους περιορισμούς στη διατροφή μου λόγω του αθλητισμού, αλλά δε νιώθω ότι στερούμαι εκεί πράγματα, σε αντίθεση με τον ελεύθερο μου χρόνο. Έχω περισσότερο χρόνο ελεύθερο τα Σαββατοκύριακα, ιδίως τις Κυριακές γιατί και τα Σάββατα υπάρχουν προπονήσεις, αλλά γενικότερα είναι το στιλ μου να επιλέγω πιο χαλαρούς τρόπους διασκέδασης και φυσικά να ξεκουράζομαι».

-Ερώτηση: «Ποιο είναι το τυπικό, καθημερινό σου πρόγραμμα ως αθλήτρια»;

Απάντηση: «Από Δευτέρα έως και  Παρασκευή ξεκινούσα κατά τις 5 το απόγευμα προπονήσεις, μέχρι της 8, αμέσως μετά τη Σχολή μου πρακτικά. Τα Σάββατα, έως πέρυσι, είχαμε  διπλή προπόνηση και το πρωί 8-10 και το μεσημέρι 3-5. Πλέον –ευτυχώς!- έχω μόνο μια.  Συν τρεις φορές τη βδομάδα γυμναστήριο από μια ώρα κάθε φορά. Σε αυτό υπολογίστε ότι συχνά γίνονται και έξτρα μασάζ από μια ώρα κάθε φορά και πολλές φορές δυστυχώς χρειαζόμαστε και φυσιοθεραπείες εξ αιτίας επιβαρύνσεων από μικροτραυματισμούς κλπ. Θυμάμαι ότι διάβαζα κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων μου με τα μέσα μεταφοράς, αλλά και κατά τη διάρκεια μασάζ και αποθεραπειών για να κερδίζω χρόνο.

Εργαζόμενη πλέον από φέτος, δούλευα κάθε μέρα από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 4, έκανα προπονήσεις 4 φορές την εβδομάδα (με δυσκολία λόγω προγράμματος), συν 2 φορές γυμναστήριο, συν μαθήματα αγγλικών για το proficiency και συνακόλουθα πολύ διάβασμα. αν υπολογίσετε και τις χιλιομετρικές αποστάσεις της Αθήνας που είναι μεγάλες, καταλαβαίνετε ότι κατέληγα να είμαι όλη μέρα,  σχεδόν επί 16ωρο, στους δρόμους".

Διακοπές; Είναι πάντοτε περιορισμένες, όπως μας εξήγησε, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που αργούν να τελειώσουν, αλλά και της εργασίας της. Ναι! Είναι ασκούμενη δικηγόρος και όχι Πρωταθλήτρια κατ’ επάγγελμα. Διπλά πρωταθλήτρια λοιπόν, αφού καταλαβαίνετε ότι στη ζούγκλα του ελεύθερου επαγγέλματος, δε σου χαρίζεται κανείς επειδή…κολυμπάς άριστα!

Α! Και φυσικά επιλέγει να ξεκουράζεται πάντα κάπου παραθαλάσσια, φαντάζεστε βέβαια το γιατί!

 Εν  ώρα δράσης, στην προπόνηση, κολυμπώντας πεταλούδα.

Μικρότερη υποστήριζε τη Liverpool και παρακολουθούσε ποδόσφαιρο, τώρα αγαπά να βλέπει Μπάσκετ. Σχολιάζει ότι το Ελληνικό Ποδόσφαιρο είναι σήμερα δυστυχώς κάτω του μετρίου, και συμφωνούμε. Μέσα από το blog μας, συγχαίρει από καρδιάς τις πρωταθλήτριες της Εθνικής Ελλάδος Κωφών Γυναικών στο Μπάσκετ, «οι οποίες τόσο συλλογικά όσο και με το προσωπικό της παράδειγμα η κάθε παίκτρια, μας έκαναν πρόσφατα διπλά υπερήφανους με το χρυσό τους μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών! Γενικά συγκινούμαι και υποκλίνομαι στις προσπάθειες των παραολυμπιακών αθλητών, διότι ως κλασική αθλήτρια μπορώ να φανταστώ τις πολλαπλάσιες δυνάμεις που αυτοί οι άνθρωποι χρειάζεται να καταβάλουν όχι μόνο για να διακριθούν, αλλά απλά και μόνο για να αθληθούν».

Φοιτούσε σε Δημόσια Σχολεία του Αιγάλεω. Άριστη μαθήτρια, 19 12/13 στο Γυμνάσιο, 19,9 στο Λύκειο, και κάπως έτσι Πέρασε στη Νομική Αθηνών το 2011. Λίγο μετά το 2ο έτος, σκέφτηκε –λόγω πίεσης χρόνου- να αφήσει την κολύμβηση για να εξακολουθήσει να δίνει προτεραιότητα στις σπουδές της, ευτυχώς όμως ατσαλώθηκε και δεν το έκανε.  Ολοκλήρωσε πέρυσι τις σπουδές της με βαθμό 8,47, ενώ την ημέρα που μας παραχωρούσε την αποκλειστική συνέντευξη (1η Αυγούστου), έβγαιναν και τα αποτελέσματα και μάθαινε ότι πήρε και τοProficiency! Τώρα που δημοσιεύεται η συνέντευξη, νομίζω θα έχει πλέον πάρει και το Δίπλωμα Ναυαγοσωστικής που είχε δρομολογήσει! Σκέφτεται για κάποιο μεταπτυχιακό, ίσως στο Αστικό Δίκαιο ή στην Πολιτική δικονομία. Σε κάθε περίπτωση, η Αφροδίτη εδώ και χρόνια αποδεικνύει ότι η θέληση, μπορεί να φέρει Αριστεία συνδυαστικά, σε όλα τα επίπεδα!

Η Αφροδίτη στην ορκωμοσία της

Είναι απογοητευμένη –και δικαιολογημένα- από το πολιτικό σύστημα, ψηφίζει όμως σε κάθε εκλογική διαδικασία και σε κάθε περίπτωση δεν είναι υπέρ της αποχής.

Θέλαμε να μάθουμε τις σκέψεις της, αντιπροσωπευτικά από τη νέα γενιά.

«Έχω όλο και περισσότερα παραδείγματα συναθλητών μου οι οποίοι πλησιάζοντας στα 18, επιλέγουν να μη δώσουν πανελλήνιες, αλλά να διεκδικήσουν έστω και μια μερική υποτροφία σε ένα πανεπιστήμιο της Αμερικής και να πάνε στο εξωτερικό να συνδυάσουν σπουδές και Κολύμβηση. Και ως νέοι δικηγόροι, σε ένα εχθρικό οικονομικό περιβάλλον, νιώθω ότι καθημερινά αναζητούμε ουσιαστικά κίνητρα για να μπορούμε να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε. Βλέπω τα πράγματα δυσοίωνα και εύχομαι σύντομα η χώρα μου να βρει τον τρόπο να κρατήσει εδώ τα παιδιά της. Εγώ θέλω να το παλέψω. Δεν είναι πρώτη μου επιλογή να φύγω στο εξωτερικό, αλλά δεν το αποκλείω αν με εξαναγκάσουν οι συνθήκες».

Τη ρωτήσαμε για τους κολυμβητές που θαυμάζει.

«Για να θαυμάσω έναν αθλητή, θα πρέπει για μένα να διακρίνεται και στα επίπεδα του ήθους, της σεμνότητας  και της ανθρωπιάς. Έχω γνωρίσει καλούς αθλητές που δεν τους εκτιμώ γιατί δεν πληρούσαν με βάση τη δική μου αντίληψη αυτά τα κριτήρια. Θαυμάζω λοιπόν σε εθνικό επίπεδο τον Σπύρο Γιαννιώτη και τη Μαριάννα Λυμπερτά, αθλητές πρότυπα για τις επόμενες γενιές των κολυμβητών! Και σε διεθνές επίπεδο, την Ουγγαρέζα Katinka Hosszu , η οποία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, στα αγωνίσματα μου».

Η Αφροδίτη με τους Σπύρο Γιαννιώτη και Άννα Κορακάκη


Θέλει κάποια στιγμή να ταξιδέψει στην Αμερική, αλλά και να δοκιμάσει την έκρηξη Αδρεναλίνης των Extreme Sport!

Της αρέσει η μαγειρική, ιδίως η ζαχαροπλαστική. Σπεσιαλιτέ της το τυραμισού και το Cheesecake! Έχει συμμετάσχει και στο τηλεοπτικό διαγωνισμό «Ready Steady Cook» με τον Άκη Πετριτζίκη στον Alpha, όπου μαγείρεψε ως ομάδα με τον σεφ Γιώργο Παπακώστα, και κέρδισαν!
Δείτε την εκπομπή πατώντας εδώ:

Φωτογραφία με το σεφ Γιώργο Παπακώστα από την εκπομπή μαγειρικής "Ready, Steady, Cook" στον Alpha (ημέρα προβολής επεισοδίου: 14 Ιουλίου 2017).Η Αφροδίτη στην ορκωμοσία της


Θυμηθείτε την Αφροδίτη Γιαρένη σε μια ακόμη τηλεοπτική της εμφάνιση, καλεσμένη σε μια από της κληρώσεις του Τζόκερ:

Παρά τις ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς, η Αφροδίτη κατάφερε στα 50μ. ύπτιο να σημειώσει καλύτερο ατομικό ρεκόρ όλων των εποχών!

-Ερώτηση: «Που αφιερώνεις τη φετινή επιτυχημένη σου πορεία και το κύπελλο που σήκωσες –μαζί με τον Ολυμπιακό-, στο τέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στις 25 Ιουνίου»;

Απάντηση: «Σε όλους όσους με στήριξαν, ιδίως την τελευταία χρονιά, και φυσικά πάνω από όλους στην οικογένεια μου. Κομμάτι της επιτυχίας είναι πάντα οι δικοί σου άνθρωποι που μοιράστηκαν και μοιράζονται μαζί σου, χρόνια τώρα,  την πίεση σου, το άγχος και τη γκρίνια σου και κάνουν υπομονή. Αυτή τους η υπομονή ήταν για μένα η παραπάνω δύναμη που χρειαζόμουν για να μπορέσω να αντέξω σωματικά  και ψυχολογικά και να συνεχίζω να προπονούμαι σκληρά και να αγωνίζομαι με όλη μου την ψυχή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Από τους πανηγυρισμούς μας στις 25 Ιουνίου 2017 για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό για την κολυμβητική χρονιά 2016-2017 στο ΟΑΚΑ

Δεν κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια, της αρέσει να χτίζει και να σχεδιάζει βήμα-βήμα. Είναι πεισματάρα και αυτό την κάνει ακόμα περισσότερο γοητευτική! Δε φανατίζεται και δε διστάζει να αναθεωρεί επιλογές και απόψεις όταν πρέπει!

Και όπως μας εξηγεί: «δύσκολα δεσμεύομαι! Θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και πρόσφορο έδαφος»!

 Ίσως λοιπόν αυτή η ειλικρίνεια και η ποιότητά της, να την κάνουν να σκέφτεται και να μην έχει αποφασίσει ακόμα, αν θα συνεχίσει κολυμβητικά και τη νέα season 2017-2018. Εμείς πάντως ελπίζουμε να το κάνει, διότι για τέτοια ταλέντα, η κολύμβηση και ο πρωταθλητισμός –ευτυχώς- είναι κάτι σαν… μικρόβιο! Και εθνικά, τα έχουμε ανάγκη αυτά τα ταλέντα!

Το μόνο που μας δήλωσε με βεβαιότητα ήταν πως «και ο πρωταθλητισμός να σταματήσει, το Κολύμπι και η Γυμναστική ποτέ»!

μετά τον τερματισμό στα 200 μέτρα μικτή, όπου κολύμπησε 30 εκατοστά πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ.

-Ερώτηση: «Για ποιο σου προτέρημα θα ερωτευόσουν τον εαυτό σου»;
Απάντηση: «Για τη θετική μου ενέργεια».

-Ερώτηση: «Και γιατί μπορεί να σε χώριζες»;
Απάντηση: «Μερικές φορές  επιμένω να γίνει το δικό μου μέχρι τελικής πτώσης»!

-Ερώτηση: «Ποιο είναι το μότο σου»;
Απάντηση: «Χωρίς αγώνα και προσπάθεια, δεν υπάρχει εξέλιξη». 

την απονομή (πρώτη θέση) από το πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών 2015 καθώς και από το  διεθνές μίτινγκ "Ακρόπολις Grand Prix" 2013 αντίστοιχα (και τα δύο στο κολυμβητηριο του Αλίμου) .την απονομή (πρώτη θέση) από το πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών 2015 καθώς και από το  διεθνές μίτινγκ "Ακρόπολις Grand Prix" 2013 αντίστοιχα (και τα δύο στο κολυμβητηριο του Αλίμου) .




Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και η Αφροδίτη Γιαρένη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου