meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΟΛΩΝΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ


Ανάλυση των Βαγγέλη Αυγουλά και Δημήτρη Κωνσταντάρα

Μετά την αιφνίδια και «κάθετη» πρωτοβουλία της Πολωνίας πριν από 15 μέρες να διεκδικήσει δισεκατομμύρια ευρώ ως Πολεμικές Αποζημιώσεις από τη Γερμανία, ήρθε προ ημερών και το αποφασιστικό μήνυμα στη Γερμανία ότι οι αξιώσεις για τις λεγόμενες γερμανικές αποζημιώσεις είναι «νομικώς ενεργές και δικαστικώς αξιώσιμες» που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με δηλώσεις του κατά την παρουσία του στο Κομμένο Άρτας για τις εκδηλώσεις μνήμης των 317 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου 1943 για να μας θυμίσει Ελληνικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες ετών για επανόρθωση μιας φρικτής αδικίας εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Πρωτοβουλίες που διαμορφώθηκαν σε συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, με ομιλίες, άρθρα και βιβλία και πέρασαν και από την Ελληνική Βουλή.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο Ιερής Μνήμης και μακριά από κάθε λογική αντεκδίκησης, που είναι παντελώς ξένη σ' εμάς τους Έλληνες, εντάσσουμε και τις έναντι της Γερμανίας νόμιμες αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της γερμανικής ναζιστικής κατοχής. Όπως έχω επανειλημμένως τονίσει οι ως άνω αξιώσεις μας είναι πάντα νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες» δήλωσε αποφασιστικά ο κ Παυλοπουλος.

Από τις αρχές Αυγούστου, αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κοινοποίησε ως άμεση επιδίωξη της  η πολωνική κυβέρνηση, ανοίγοντας ένα νέο «μέτωπο» στην αντιπαράθεσή της με την ΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του EUObserver, ο Αρκάντιους Μούλαρτσικ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος (PiS) ανακοίνωσε την κίνηση αυτή την Τετάρτη (2 Αυγούστου) εν μέσω των εκδηλώσεων μνήμης για την εξέγερση της Βαρσοβίας το 1944. Όπως είπε στο πολωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Pap, το κοινοβούλιο θα ολοκληρώσει μια νομική ανάλυση των διεκδικήσεων , χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ηθικό καθήκον».

Ο Ρίτσαρντ Τσαρνέκι, επίσης βουλευτής του κόμματος, είπε πως «αν οι Εβραίοι έλαβαν αποζημίωση- και ορθώς έλαβαν- για απώλεια περιουσίας, γιατί να μη διεκδικήσουμε και εμείς;».

Το παλιό κομμουνιστικό καθεστώς της Πολωνίας παραιτήθηκε των αξιώσεων της χώρας περί αποζημιώσεων από τη Γερμανία το 1953, αλλά ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Αντόνι Μακίρεβιτς, είπε ότι αυτή η δέσμευση ήταν κενή επειδή είχε γίνει από μια κυβέρνηση- μαριονέτα των Σοβιετικών.
Η όλη ιστορία ξεκίνησε από τον πανίσχυρο πρώην πρωθυπουργού Γιαροσλάβ Κατσίνσκι, ο οποίος είπε ότι σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι  « Η πολωνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για μια ιστορική αντεπίθεση» τονίζοντας ότι «Εδώ μιλάμε για τεράστια ποσά, και επίσης για το γεγονός ότι η Γερμανία για πολλά χρόνια αρνούνταν να αναλάβει την ευθύνη για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

ΕΜΕΙΣ;

Μερικά συμπεράσματα ερευνών και δημοσιευμάτων :

- Μας έκλεψαν μέχρι 71.000 τόνους σταφίδας, 18.000 τόνους  ελαιόλαδου και 85.000 τόνους ανατολίτικο καπνό που κάλυψαν τις «καπνιστικές ανάγκες» όλης της Γερμανίας για έναν ολόκληρο χρόνο.
- Η Ελλάδα εξαναγκάστηκε να πληρώνει τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, ( συνολικά  670.000 άνδρες του Γερμανικού, Ιταλικού και Βουλγαρικού στρατού). Ακόμη και με τη διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ.
- Ο Καρλ Χάιντς Ροθ,  Γερμανός ιστορικός της οικονομικής επιστήμης δήλωσε ότι «Η καταστροφή της Ελλάδας δεν ήταν  μόνο μερικά πυρπολημένα χωριά. Ήταν κυρίως η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής 1941-1944»
- Ο διαπρεπής Δρ Άλμπερτ  Ρίτσλ  δήλωσε ότι «Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών

Και να θυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Μουσολίνι είχε πει στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο ότι « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ».

Υπερδραστήριος ο Μανώλης Γλέζος είχε αναλύσει διεξοδικά τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα: 

Αρχαιολογικοί θησαυροί, επανορθώσεις για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ύψους 7,1 δις δολαρίων και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δις δολαρίων αγοραστικής αξίας 1938 ΧΩΡΙΣ τους τόκους  και για τα 2 ποσά. Συγκεκριμένα:

1. Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων Τέχνης, καταγεγραμμένων από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών.

2. Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι, το 1946 που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα,  τις καταστροφές στην οικονομία της, το ποσό των 7,1 δις δολ., αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δις δολ. που ζήτησε η Ελλάδα, σημερινή αξία σε ευρώ 108 δις χωρίς τους τόκους.

3. Το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο (πλήρωσαν στο τέλος της κατοχής 2 δόσεις), ύψους 3,5 δις δολ., σημερινής αξίας 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους

Η καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας.

Η πραγμάτωσή της επήλθε:

1. Με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.
2. Με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής, σύνολο 670.000 στρατός ( Γερμανικός, Ιταλικός, Βουλγαρικός). Ακόμη και με τη διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ, του AFRICA CORPS. Η διατροφή ήταν 8 δις δρχ., το μήνα.
3.Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichskredit kassenscheine είχαμε άμεση λεηλασία επιχειρηματιών, άμεση λεηλασία ελληνικού χρήματος.
4. Με τη ληστεία νομισμάτων: Δεκάρικα, εικοσάρικα, τάλιρα, 37.77 τόνοι = πλήρωσαν μόνο 104 χρυσές λίρες (!!!) και πήραν ασήμι 18μιση τόνους. Από τα 2δραχμα, 1δραχμα, 20λεπτα, 10λεπτα πήραν 64.50 τόνους, πλήρωσαν μόνο 5μιση χρυσές λίρες (!!!) και πήραν συνολικά 73 τόνους χαλκού.
5. Με το αναγκαστικό δάνειο, με ρηματική διακοίνωση στις 23.3.1942, που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942. Υπόλοιπο, 3.5 δις δολ. αγοραστικής αξίας του 1938.
6. Με τις δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής. - Επιτάξεις: Σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, οικήματα. - Κατασχέσεις: Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς = Σιδηρόδρομοι, πλοία, αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και ζώα.
7. Με τις αμέτρητες αρπαγές και ληστείες οικιών, καταστημάτων, σε όλη την Ελλάδα. 

Στο βιβλίο του «Το Χρέος της Ελλάδας και οι οφειλόμενες Αποζημιώσεις των Γερμανών», ο Δημήτρης Κωνσταντάρας σημείωνε ότι : « Σημειώνουμε ότι με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού μας Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών οφειλών, προς το Δημόσιο, ανέρχεται περίπου στο 1 τρις και 200 δις ευρώ! Και προς τα θύματα; Υπάρχουν  89 αναγνωρισμένα ολοκαυτώματα. Ολόκληρη η Ελλάδα είναι ένα ολοκαύτωμα-νεκροταφείο αμέτρητων μαρτυρικών πόλεων που ισοδυναμούν με το 13.1 % του ελληνικού πληθυσμού».

Υπάρχει , επιτέλους, ελπίδα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου