meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ 10ο ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ "ΑΡΓΩ"!

Η Επιτροπή Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και οι συντελεστές του κοινωνικοπολιτικού blog "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ" http://meallamatia.blogspot.com διοργανώνουν ένα αξέχαστο, πρωτότυπο και βιωματικό  "Δείπνο στο σκοτάδι" το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στις 20:30 στο χώρο εστίασης "Έπαυλη", Μυστρά & Βουλγαροκτόνου 1, στο Χαϊδάρι.

Ελάτε μακριά από κάθε πηγή φωτός να κινητοποιήσουμε όλες μας τις αισθήσεις!
Μετά το δείπνο θα ακολουθήσει χορός και τραγούδι με ζωντανή μουσική!

ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: 23.00€ (Με πλήρες μενού,  κρασί και αναψυκτικά)

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες "Η Αργώ" (www.argonauts.gr ).

Απαραίτητη η αγορά πρόσκλησης πριν από την εκδήλωση. Θέσεις περιορισμένες.

Πρόκειται για τη 10η φορά πανελλαδικά, που η εθελοντική ομάδα του meallamatia.blogspot.com διοργανώνει αυτή τη βιωματική και πρωτότυπη εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, υπό το συντονισμό του Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλη Αυγουλά (www.avgoulas.gr) και τη βοήθεια περίπου 60 εθελοντών αυτή τη φορά!

Το «Δείπνο στο σκοτάδι» αποτελεί ένα διαδραστικό, πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, μία μοναδική βιωματική εμπειρία που θα μείνει πραγματικά αξέχαστη σε όσους θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Ξυπνά κι οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας. Σημειώνεται ότι, οι σερβιτόροι που θα καθοδηγούν και θα σερβίρουν τους καλεσμένους είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών «Dinner in The Dark». Οι παρευρισκόμενοι εκείνο το βράδυ, καλούνται να δειπνήσουν –με πλήρες μενού- στο απόλυτο σκοτάδι, λαμβανομένων εκ των προτέρων όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας –τηρούνται ευρωπαϊκές προδιαγραφές-, αφήνοντας για λίγο στην άκρη την όραση τους! Μέχρι σήμερα, τη διοργάνωση έχουν απολαύσει πάνω από 1.800 άτομα ανά την Ελλάδα!

Δείτε σχετικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ από προηγούμενες εκδηλώσεις μας –ενδεικτικά-:


Η εκδήλωση έχει πάντα μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, γι’αυτό και τα όποια έσοδα τυχόν προκύψουν, διατίθενται πάντα υπέρ ενός κοινωνικού φορέα. Αυτή τη φορά, το 10ο Δείπνο Στο Σκοτάδι, στηρίζει την Αργώ!

Το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες «Η ΑΡΓΩ», είναι ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό (αριθμός απόφασης ΚΠ 182684/18.9.87) που προσφέρει εκπαίδευση σε νέους και νέες με Νοητική αναπηρία, Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος και λοιπές αναπηρίες όπου συνυπάρχει η Νοητική.

Ιδρύθηκε το 1985 με πρωτοβουλία μητέρων παιδιών με αναπηρίες, συζύγους ναυτικών.

Κύριος σκοπός του Φορέα είναι η περίθαλψη, η φροντίδα και η εκπαίδευση (επ' αόριστο) νέων με Νοητική Αναπηρία, που ανήκουν - κατά προτεραιότητα - σε οικογένειες Ελλήνων Ναυτικών, ωστόσο προβλέπεται ότι σε περίπτωση κενών θέσεων μπορούν να εισαχθούν και νέοι/ες παιδιά, ασφαλισμένων άλλων ταμείων.

Σήμερα, υπό ενιαίο Διοικητικό Συμβούλιο, λειτουργούν τρεις Δομές - Υπηρεσίες σε δύο κτήρια:

1. Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στον Πειραιά, (δυναμικότητας 58 ατόμων) το οποίο σήμερα φιλοξενεί 57 νέους/νέες, στην πλειονότητα τους παιδιά ναυτικών, αλλά και άλλων ασφαλιστικών ταμείων. Οι εκπαιδευόμενοι κατανέμονται σε επτά τμήματα, ανάλογα με το νοητικό τους επίπεδο. Στο καθένα από αυτά τμήματα υπάρχουν δύο εκπαιδευτές, ειδικότητας παιδαγωγού, εργοθεραπευτή, ψυχολόγου πλαισιωμένοι από τεχνικούς για τα δύο εργαστήρια, το ξυλουργικό και αυτό της γενικής χειροτεχνίας.

2.Το Οικοτροφείο και Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, στα Καλύβια Αττικής. Ο συνολικός αριθμός των εξυπηρετούμενων στο Οικοτροφείο ανέρχεται σε 20 και για το Κέντρο Διημέρευσης σε 10.

Ως τώρα, στους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης, έχουν ενταχθεί το Παιδικό Ραδιόφωνο Κρήτης "Family 89,5fm", τα "Παραπολιτικά 90,1 fm" και η πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα "Το Χωνί".

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι επίσης η εκτυπωτική εταιρεία "Printa", η Εταιρεία Απολυμάνσεων "Nova Apolymantiki" και το Hotel Anesi του κ. Ιωαννίδη.

Για περισσότερες πληροφορίες, για να υποστηρίξετε χορηγικά την εκδήλωση αλλά κα για την προμήθεια προσκλήσεων ώστε να ζήσετε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία, μπορείτε να απευθύνεστε στο e-mail μας deipnostoskotadi@gmail.com, ή και να επικοινωνήσετε με την οργανωτική ομάδα και το συντονιστή της εκδήλωσης κ. Βαγγέλη Αυγουλά στο 2102627385.

Δείτε τον έως τώρα απολογισμό των δράσεων μας εδώ:

ΠΕΡΙΠΟΥ 8.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ "ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ"
http://meallamatia.blogspot.com/2017/09/8000.html

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε βήμα-βήμα για την προετοιμασία σχετικών εκδηλώσεων, πατώντας εδώ:



Αφίσα Δείπνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου