meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σ.Κ.Ε.Π. ΚΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΛΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ!


Φωτογραφία του ΣΚΕΠ από δράσεις του στα σχολεία

Σύμφωνα με την μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Discrimination in the European Union - 2006, 76% των Ελλήνων πιστεύουν ότι το σχολείο παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των διακρίσεων.

Από φέτος ο Σ.Κ.Ε.Π. και ο Βαγγέλης Αυγουλάς εντατικοποιούν την ήδη γόνιμη συνεργασία τους τα τελευταία 10 χρόνια, με στόχο την πανελλαδική υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία "Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο" του Σ.Κ.Ε.Π.  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο σχολικό πλαίσιο και σε διδακτική ώρα.

Μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου ενημέρωσης & αφύπνισης, από εμψυχωτές/ομιλητές με αναπηρία, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα επιδιώκει να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς την διαφορετικότητα και να τους εισαγάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και ισότητας. 

Πέρα από την εξοικείωση με την αναπηρία, είναι ένα μάθημα ζωής που διαμορφώνει ένα καινούργιο κώδικα επικοινωνίας, χτίζοντας μέσα από την βιωματική διαδικασία, σχέσεις κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει την έννοια του κοινωνικού συνόλου, της συντροφικότητας και της συνείδησης. 

Στόχοι του Εκπαιδευτικού Προγράμματος:

1.Η άρση των προκαταλήψεων & του αποκλεισμού των νέων με αναπηρία μέσω της αφύπνισης και αλλαγής στάσης του γενικού πληθυσμού

2.Η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινότητα, με σκοπό την κοινωνική τους ένταξη

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ετήσια αποτελέσματα του Σ.Κ.Ε.Π.:
-Υλοποίηση 5 Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων κάθε σχολική εβδομάδα
-Αφύπνιση & εκπαίδευση 16.000 νέων με και χωρίς αναπηρία
-Συνεργασία με 170 θεσμικούς, δημόσιους & ιδιωτικούς φορείς, σχολεία γενικής & ειδικής αγωγής, πανελλαδικά

Ο νεαρός δικηγόρος με αναπηρία, Βαγγέλης Αυγουλάς, διατελεί μεταξύ άλλων Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου, Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», μέλος της Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης “VIEWS” για νέους με προβλήματα όρασης.

"Η συνεργασία μας με τον κ. Αυγουλά, θα μας φέρει φέτος κοντά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κυρίως θα δώσει την δυνατότητα στους μαθητές να προσεγγίσουν την καθημερινότητα ενός νέου με αναπηρία, με τρόπο αυθόρμητο, ουσιαστικό και απλό. Μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο και την αλληλεπίδραση, θα ανακαλύψουν έναν άνθρωπο που βρήκε λύσεις στα δικά του εμπόδια & τρόπους για να νικήσει τις αντιξοότητες", δήλωσε η Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π. κα Αθηνά Κρητικού.

"Πιστεύω ότι τα παιδιά, οι ενεργοί πολίτες του αύριο, είναι η τελευταία μας ελπίδα σαν κοινωνία, για κάτι καλύτερο, για κάτι πιο ουσιαστικό. Και η αληθινή, ανιδιοτελής αλληλεπίδραση με τα παιδιά, είναι πραγματική επένδυση! Επέλεξα λοιπόν και φέτος, πιο εντατικά, να δώσω μαζί με τον Σ.Κ.Ε.Π. τη μάχη για το καλύτερο Αύριο της αλληλοαποδοχής και του σεβασμού της διαφορετικότητας", δήλωσε ο κ. Αυγουλάς.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα «Εξοικείωση με την Διαφορετικότητα: ανοιχτός ενημερωτικός διάλογος από άτομα με αναπηρία», τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

ο Βαγγέλης Αυγουλάς και η Αθηνά Κρητικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου