meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

CARΕER SIGN ΚΑΙ ΑΜΕΑ: "ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΓΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ"!



Το όραμα για εξειδίκευση στον επαγγελματικό, εξατομικευμένο προσανατολισμό των Ανθρώπων με Αναπηρία, διεκδικεί τη δική σου ψήφο για να γίνει πράξη!

Υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα* που δηλώνουν πως η επαγγελματική συμβουλευτική –όπως εφαρμόζεται μέχρι στιγμής- δεν είναι αποδοτική για τα ΑμεΑ (Cawthon, Wendel, Bond & Garberoglio, 2016 ∙ Georganta & Rista, in press ∙Maher, 2001). Ενώ ταυτόχρονα, δεν υπάρχει κάποιος οργανισμός που να προσφέρει επαγγελματική συμβουλευτική εξειδικευμένα στα ΑμεΑ, στην Ελλάδα.

Η “Career Sign” είναι ένας υπό ίδρυση οργανισμός (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία) που φιλοδοξεί να καλύψει τις εξατομικευμένες ανάγκες της σταδιοδρομίας των ατόμων με αναπηρία. Ο σκοπός του οργανισμού είναι να επιτύχει την εναρμόνηση της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ΑμεΑ και την ουσιαστική ένταξη τους όχι μόνο στην αγορά εργασίας, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, ακολουθώντας διεθνείς σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους.

Η αποστολή της “Career Sign” είναι να βοηθήσει α)μαθητές με αναπηρία στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη, β) μαθητές και ενήλικες με αναπηρία στην επιλογή επαγγελματικής πορείας συμφώνα με τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες τους, γ) ενήλικες με αναπηρία αναφορικά με την ένταξη τους στην αγορά εργασίας, δ) τις οικογένειες ΑμεΑ με υπηρεσίες συμβουλευτικής. Επιπλέον στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει ευρύτερα την κοινή γνώμη για τις καλές πρακτικές και τις πολιτικές ένταξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην επαγγελματική ζωή και την αγορά εργασίας.

Η “Career Sign” διεκδικεί το
Social Impact Award!
δώστης το ψηφίζοντας εδώ:

Οι κυριότερες παρεχόμενες υπηρεσίες της Career Sign είναι:
α) προσωπική και ομαδική συμβουλευτική σε άτομα με αναπηρία
β) συμβουλευτική στα μέλη της οικογένειας των ΑμεΑ
γ) σεμινάρια σχετικά με την επιλογή ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
δ) σεμινάρια σχετικά με την δημιουργία βιογραφικού σημειώματος
ε) προσομοίωση συνέντευξης
στ)  προσαρμογή και δημιουργία ψυχομετρικών εργαλείων για άτομα με αναπηρία
ζ) δημιουργία προσβάσιμων βίντεο περιγραφής για την πληρέστερη κατανόηση των επαγγελμάτων (νοηματική γλώσσα, υπότιτλοι και ήχος στα ελληνικά)
η) δημιουργία εγχειριδίου με «κρυμμένες» δυσκολίες και ευκαιρίες για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα και με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε αναπηρίας
ι)  εκπαίδευση συναδέλφων ΑμεΑ με σκοπό την εποικοδομητική επικοινωνία και συνεργασία

Η Career Sign προσπαθεί να μειώσει την κοινωνική ανισότητα, βελτιστοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση και κινητοποιώντας τα ΑμεΑ να επιτύχουν τους στόχους τους.

Career Sign:   «Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας χωρίς όρια… Για καριέρα χωρίς περιορισμούς»!

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=TcH4ZQTaEFM

Εθελοντές Συντελεστές για το Video:
Γραφίστας Α: Αντώνης Λεδάκης
Γραφίστας Β: Ανδριάνα Ζαΐλη
Γραφίστας Γ / Κροντυράς:
Νικόλαος Φωτεινός
Γραμματέας: Χρυσάνθη Γεωργαντά
Διευθύντρια / Λινάρδου:
Σταυρούλα Γεωργαντά
Camera-woman: Ειρήνη Νίκα
Μοντάζ: Αντιγόνη Ζυμπερδίκα
Σεναριογράφοι: Χρυσάνθη Γεωργαντά & Αντιγόνη Ζυμπερδίκα
Χώρος Γυρισμάτων: Δικηγορικό Γραφείο Ε. Αυγουλάς και Συνεργάτες

Υποστηρίξτε το όραμα μας με την ψήφο σας στο Social Impact Award.
Πως ψηφίζω στο Social Impact Award;

1. Μπαίνεις στο http://socialimpactaward.gr/
2. Κάτω από κάθε βίντεο υπάρχει η περιγραφή της ιδέας. Από κάτω υπάρχει η επιλογή “More Details”. Κάνεις κλικ εκεί.
3. Λίγο μετά την περιγραφή υπάρχει ένα κουμπί «Add». Κάνεις κλικ σε αυτό το κουμπί για το βίντεο/ιδέα που θέλεις να υποστηρίξεις. 
4. Πρέπει να ψηφίσεις τρεις ιδέες. Στο βίντεο υπάρχει επιλογή μετάβασης στο επόμενο βίντεο/ιδέα, ενώ η μετάβαση μπορεί να γίνει και με την επιστροφή στην αρχική σελίδα και επιλογή του επόμενου project.
5. Αφού επιλέξεις τρία projects, εμφανίζεται μια γραμμή στον πάτο της οθόνης, η οποια αναφέρει τι έχεις επιλέξει και ζητά την επιβεβαίωση σου. Πατάς «οκ»
6.  Συνδέεσαι με έναν λογαριασμό (Facebook, Gmail/Google+, Twitter ) και
7.  Εμφανίζεται μήνυμα επιβεβαίωσης ψήφου.]





Εμπνεύστρια της "Career Sign" είναι η σύμβουλος σταδιοδρομίας Χρυσάνθη Γεωργαντά, η οποία έχει αποκτήσει εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε ΑμεΑ, ενώ στο βιογραφικό της καταγράφεται μακρά εθελοντική δράση και εμπειρία σε γνωστούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Την εποπτεία για τη σωστή, αποτελεσματική και με σεβασμό διασύνδεση των υπηρεσιών της "Career Sign" με τα ΑμεΑ και τις οικογένειες τους, έχει ο δικηγόρος και ενεργός πολίτης με αναπηρία, Ευάγγελος Αυγουλάς (www.avgoulas.gr).
Τηρείται έτσι το "Πιστεύω" ζωής του αναπηρικού κινήματος, "Τίποτα Για Εμάς, Χωρίς Εμάς".

*Αναφορές
Cawthon S. W.,  Wendel E. M., Bond M. P. & Garberoglio C. L. (2016). The Impact of Intensive Vocation-Related Course Taking on Employment Outcomes for Individuals Who Are Deaf. Remedial and Special Education, 37(3), 131-145.
Georganta Chr. & Rista V. (in press). People With Disabilities In Labor Market: Career Of Five People, The Review of Counselling and Guidance, Hellenic Society of Counselling and Guidance.
Maher J. (2001) Blind professionals: the influence of careers guidance practitioners. British Journal of Visual Impairment, 19(3), 114-120.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου