meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΥΙΤΟ: ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΦΛΟΥΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ


Ένα ιδιαίτερο εστιατόριο έχει ανοίξει στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, το Κίτο, όπου πολλά ζευγάρια και οικογένειες το επισκέπτονται για να δειπνήσουν σε μία εντελώς σκοτεινή σπηλιά.

Το εστιατόριο ονομάζεται Κουίτο κι εκεί,  οι τυφλοί σερβιτόροι καλωσορίζουν και καθοδηγούν τους επισκέπτες στα τραπέζιά τους, σερβίροντάς τους φρέσκους χυμούς φρούτων, ορεκτικά πιάτα όπως καραμελωμένα λαχανικά  και γλυκά όπως τηγανιτή μπανάνα.

Όλα αυτά βέβαια οι πελάτες θα πρέπει να τα γευτούν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, καθώς το εστιατόριο βρίσκεται μέσα σε μία σπηλιά, την οποία είχε χτίσει από  χόμπι ο ιδιοκτήτης και σεφ του Κουίτο, Ραφαέλ Άγιαντορ.

Την ιδέα αυτή του «δείπνου στο σκοτάδι» έχουν υιοθετήσει πολλά εστιατόρια στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Παρίσι, στη Βαρκελώνη, στο Λονδίνο, αλλά  και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το εστιατόριο του Κουίτο, όμως, είναι το μοναδικό εστιατόριο στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής που προκαλεί τους  επισκέπτες να φάνε σε μία σπηλιά, χωρίς καθόλου φως.

Ο Γουάιλντ δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, καθώς τότε  του άρεσε να εξερευνά τα σπήλαια του Εκουαδόρ.

Πέραν όμως της πρωτοτυπίας αυτής, το εστιατόριο στοχεύει στο να προσφέρει θέσεις εργασίας στους τυφλούς και μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες.

Οι επισκέπτες που επιλέγουν την «σπηλιά του Ράφαελ» περπατούν μέσα σε ένα στενό, σχεδόν σκοτεινό τούνελ. Εκεί οι τυφλοί σερβιτόροι πιάνουν από τον ώμου τους επισκέπτες και τους τοποθετούν σε κάποιο τραπέζι.

Όπως λέει ο ιδιοκτήτης στην Daily Mail, οι πελάτες κινούνται συνήθως αδέξια μέσα από το σκοτάδι, ενώ οι σερβιτόροι –οι περισσότεροι από τους οποίους είναι τυφλοί από την παιδική τους ηλικία–  κάνουν αργά και σταθερά βήματα, δείχνοντάς τους το δρόμο.

Τα γέλια των επισκεπτών δεν λείπουν μιας και θα πρέπει να ξεχάσουν όλα όσα ήξεραν και να καταλάβουν προσπάθεια σε πολλά πράγματα... από το να πιάσουν  το πιρούνι, μέχρι και να γεμίσουν το ποτήρι τους με νερό ή να τσιμπήσουν από το πιάτο με την σαλάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου