meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Με Άλλα Μάτια» και του  Βαγγέλη αυγουλά, νέος διοικητής στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης  Τυφλών, αναλαμβάνει ο παλαιός γνώριμος του χώρου κ. Μενέλαος Τσαούσης!

Ο κ. Τσαούσης, εργαζόταν επί σειρά ετών στο ΚΕΑΤ (1999 – 2007) ως Εκπαιδευτής Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης, εκπαιδεύοντας ανθρώπους με προβλήματα όρασης για να διαβιούν ανεξάρτητοι και υποστηρίζοντας συμβουλευτικά τις οικογένειες τους, ενώ είναι Αναπληρωματικό μέλος στο ισχύον Δ.Σ. του Κέντρου.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων είναι Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου για την εκπαίδευση των Ατόμων με προβλήματα όρασης (I.C.E.V.I.), Μέλος της Διεθνούς Ένωσης για θέματα τυφλοκωφών (DbI), Μέλος της ομάδας εφαρμογής των στάνταρ ποιότητας Quality for Children, Διαιτητής στο Παραολυμπιακό άθλημα των Ατόμων με προβλήματα όρασης GOALBALL και Μέλος του Δικτύου Μ.Κ.Ο. που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Συνηγόρου του πολίτη, τμήμα δικαιωμάτων των παιδιών, για την παρακολούθηση της εφαρμογής της διεθνούς σύμβασης για τα δικαιώματα των  παιδιών.

-

Έχει γεννηθεί στο Βόλο, μιλά Αγγλικά και Σερβοκροατικά, γνωρίζει τη γραφή Braille των τυφλών, ενώ από τον Απρίλιο του 2013 έως σήμερα διατελεί Διευθυντής του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αθηνών στα Παιδικά  Χωριά SOS Ελλάδος.

Έχει συντονίσει με επιτυχία πολλές επιστημονικές ομάδες και συνεργασίες, όπως με το Δημοτικό Βρεφοκομείο του Δήμου Αθηναίων και πολλές εθελοντικές ομάδες.

Ενδεικτικά, είναι Επικεφαλής 18μελούς Διεπιστημονικής ομάδας με έργο την υποστήριξη οικογενειών (Family Strengthening Program), που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Το σημαντικό για το χώρο της τυφλότητας και την πορεία του ΚΕΑΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι ότι ο κ. Τσαούσης ήταν επί 25 έτη στενός φίλος και συνεργάτης της πρώην Διοικήτριας του Φορέα, αείμνηστης Μπέττυς Λεωτσάκου.
Ως εκ τούτου, ο φερόμενος ως νέος διοικητής του ΚΕΑΤ είναι κοινωνός του προοδευτικού οράματος της φωτισμένης Προέδρου που στις 6 Γενάρη έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας, το οποίο και σκοπεύει να συνεχίσει και να εμπλουτίσει.

Επίσης, ο κ. Τσαούσης ήταν για ένα χρόνο Επιμορφωτής στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Πολιτισμός και Ειδική Αγωγή», Για δύο έτη ήταν συνεργάτης της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στα πλαίσια της εκπαίδευσης του προσωπικού για την υποδοχή και υποστήριξη επισκεπτών με προβλήματα όρασης και υλοποιούσε εργαστήρια χορού με μεικτές ομάδες τυφλών/βλεπόντων στα πλαίσια της δράσης «UNLIMITED ACCESS», ενώ για 5 έτη διετέλεσε Διευθυντής στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής με πολύτιμο και πρωτοπόρο έργο εκεί!

Επιπλέον, από το 2013 έως σήμερα, είναι συνεργάτης του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών & Νέων (ΣΚΕΠ), για την εφαρμογή βιωματικών εργαστηρίων με στόχο τη συνύπαρξη μαθητών με και χωρίς αναπηρία.

Κατέχει Πτυχίο Α.Ε.Ι. από τη σχολή Κοινωνικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (τμήμα «Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών»), ενώ μεταξύ άλλων έχει υπάρξει επί μακρό συνεργάτης σε θέσεις ευθύνης του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, των κατασκηνωτικών προγραμμάτων της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, της VERY SPECIAL ARTS HELLAS, και έχει πιστοποιημένες γνώσεις επαγγελματικής δημοσιογραφίας, με πλούσια εθελοντική εργασία και περαιτέρω, μακροσκελές βιογραφικό προσφοράς στο χώρο των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Το ΦΕΚ διορισμού του νέου διοικητή και Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ αναμένεται να εκδοθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ η θητεία του θα είναι διετής.

«Ο κ. Τσαούσης δεν είναι παιδί κομματικού σωλήνα, στο Υπουργείο Εργασίας όμως έχουν εκτιμήσει πολύ, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω,  τα προσόντα του και την εργατικότητα του, στον πολύπαθο και απαιτητικό χώρο της παιδικής προστασίας.

Η ποιοτική και σύγχρονη πορεία του ΚΕΑΤ, όπως πρόσφατα μπήκε σε επιστημονική και εκπαιδευτική τροχιά διεθνούς επιτυχίας και εξωστρέφειας από την πολυτάλαντη, αδικοχαμένη Μπέττυ Λεωτσάκου, δεν αφήνει χρονικά περιθώρια για καθυστερήσεις.

Εύχομαι η αναμενόμενη υπουργική απόφαση να λέει το σωστό όνομα και έτσι, επιπλέον, εύχομαι καλή επιτυχία στον πάλαι ποτέ δάσκαλο μου και πλέον καλό φίλο και συνεργάτη μου σε ποικίλα κοινωνικά μετερίζια, κ. Μενέλαο Τσαούση! Οι δυνάμεις μου στη διάθεσή του», δήλωσε σχετικά ο δικηγόρος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ "ΤΥΡΤΑΙΟΣ": ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΝΟΔΙΚΗ!

Όλο το Δ.Σ. κόβει το πρώτο κομμάτι της πίταςΟ Βαγγέλης Αυγουλάς με τον Πάτερ Δημήτριο, την Παναγιώτα Καρκαλέτση, τον Δημήτρη Αποστολόπουλο, το Γιάννη Βέργο και το Μένιο Σακελλαρόπουλο

Δεκάδες αθλητές, φίλοι και μέλη του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής 5 Φλεβάρη 2017 στο Κέντρο Αμεα του Δήμου Ιλίου, για την κοπή της πίτας του Συλλόγου, σε συνδυασμό με την ειδική εκδήλωση προς τιμήν των αθλητών του Σωματείου!

Το Δ.Σ. του Τυρταίου, αποφάσισε να βραβεύσει τους αθλητές με αναπηρία του Συλλόγου οι οποίοι με τις εγχώριες και διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις τους, τις επιτυχίες και τα μετάλλια τους, διαφημίζουν τον Τυρταίο αλλά και πολλοί από αυτούς χαρίζουν δόξα στη χώρα μας μέσω της συμμετοχής τους στην Εθνική μας Ομάδα!

Τις απονομές στους αθλητές έκανε ο επίτιμος προσκεκλημένος του Συλλόγου, γνωστός δημοσιογράφος κ. Μένιος Σακελλαρόπουλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το έργο και τις δράσεις του Τυρταίου, ενώ η παρουσία του ενθουσίασε τους αθλητές που φωτογραφήθηκαν μαζί του και αντάλλαξαν δώρα και πειράγματα!

ΒράβευσηΒράβευση


ΒράβευσηΒράβευση

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι Ιλίου κ. Κ. Ανδριάνα Αλεβίζου και Δημήτρης Αποστολόπουλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Αγ.Αναργύρων – Καματερού κα Παναγιώτα Καρκαλέτση, Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Ιλίου κ. Δημήτρης Γαλούνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου κ. Ιωάννης Βέργος, ο κ. Δημήτρης Καραμήτος  Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου στο Γυμναστήριο του οποίου πλέον φιλοξενούνται αρκετές προπονήσεις του Τυρταίου λόγω αυξημένης συμμετοχής, ενώ την πίτα ευλόγησε ο Ιερέας και μέλος του Συλλόγου, Πατήρ Δημήτριος Ζαχαρόπουλος.

Η Αντιδήμαρχος Ανδριάνα Αλεβίζου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Γαλούνης κόβουν κομμάτι της πίταςο κ. Δημήτρης Καραμήτος  Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου
Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Αποστολόπουλος κόβει κομμάτι στην πίταΟ Βαγγέλης Αυγουλάς μιλάει στον κόσμο

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ενώ παράλληλα η δασκάλα και υπεύθυνη των χορευτικών τμημάτων κα Μάρω Λέφα παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων στον πολιτιστικό τομέα του Τυρταίου για το 2016.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Ειρήνη Ζαχαρά πραγματοποίησε εκ μέρους του Δ.Σ. δύο ειδικές βραβεύσεις, στις κυρίες Μαίρη Παπαδοπούλου και Ντιράνια Χατζημανώλη, ακούραστες αρωγούς και πολύτιμες συμπαραστάτριες στο έργο του σωματείου.

Σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου από κοινού με τους εθελοντές και την ομάδα προπονητών, φρόντισαν για την άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης και για τη λαχειοφόρο του Συλλόγου που επιφύλασσε δεκάδες πλούσια δώρα!

Η Πρόεδρος Ειρήνη Ζαχαρά κάνει ειδική βράβευσηΟ Μένιος βραβεύει όλη την προπονητική ομάδα

Κλήρωση για την λαχειοφόροΒράβευση

Αναλυτικά, στην εκδήλωση βραβεύτηκαν ανά άθλημα οι εξής αθλητές και αθλήτριες του Τυρταίου:

Κολύμβηση: Μελέτης Χρήστος, Τζένη Στριμμένου, Παντελής Παπαδόπουλος, Μίλτος Καρμίρης, Κώστας Φριλίγκος, Κωνσταντίνος Γελές, Παυλακέλης Αντώνης, Άρης Μακρής, Γιώργος Βουζουνεράκης, Κώστας Φλιντζάνης, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.
           
 * Προπονητικό Team: Κατερίνα Μεταξά, Βασιλική Μπαιλή και Κώστας Μάλαινος.

Boccia: Δημήτρης Κυριακίδης, Ανδρέας Νικολάου, Χρήστος Κυπριώτης, Μαρίνος Γωνιάς, Νίκο Βασίλη, Άρης Τσουκάλι, Στέλλα Μιγκαχέντ, Χρήστος Γαλλαίος, Σπύρος Γκόλφης, Μαριλή Παπαναστασίου, Μπότσος Μάρκος, Τσακίρη Σόνια, Πέππα Αγγελική, Μαρινάκης Παναγιώτης, Κολάι Μαρία, Ασλανιδης Χάρης, Αγγελής Μάριος 

* Προπονητικό Team: Τζένη Ροδίου, Πέτρος Ραζέλος, Διονύσης Κούμπάρης, Παναγιώτης Κούμπουρος, Μιχάλης Νικόπουλος.

Ξιφασκία με αμαξίδιο: Ντένης Βούλγαρης

Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Γκαβριλίτσα Σεργκέι, Πολυπαθέλης Παναγιώτης, Αρμπαράς Παναγιώτης

Προπονητής: Μίλτος Σταμπολίδης

Στίβος: Κωνσταντίνος Πασάς, Σκούτας Τάσος, Ζάχος Λεωνίδας, Μιχάλης Κοκκινογούλης.

Το Δ.Σ. του Τυρταίου, ευχαριστεί για τις δωρεές τους στη λαχειοφόρο, τους εξής χορηγούς:

-Τις ΚΑΕ ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για τις φανέλες με τις υπογραφές των παιχτών που προσέφεραν.
-Τα Super Market «Σκλαβενίτης» που επί χρόνια με δωροεπιταγές στηρίζουν πολλές εκδηλώσεις του Συλλόγου.

-Επίσης το Ζαχαροπλαστείο «Ρώνης» στο Ίλιον, το εστιατόριο «Πανελλήνιον» στο Ίλιον, την Ταβέρνα «Η Πελοπόννησος» (Αχαρναί), το Motel Espresso Bar στο Ίλιον, το Τμήμα Γυμναστικής Γυναικών του 26ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, το «Utopia Santorini», το Πρατήριο Avin (Ρήγα Φερραίου 6 Ίλιον),

-Και τους δωρητές: Φριλίγκου Μαργαρίτα, Μίνα Κεστελίδη, Μαρία Καζάκου, Ναυσικά Μεταξά.


ΒράβευσηΒράβευση


ΒράβευσηΒράβευση

ΒράβευσηΒράβευση




ΆΣΠΡΟ ΜΑΛΛΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ, ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ...



Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Τη στιγμή που τα «Golden Boys» του ΑΔΜΗΕ αναγκάζονταν να υποβάλουν  τις παραιτήσεις τους , στη Βουλή, τη δημοσιότητα και την κοινωνία  «έσκαγαν» κανόνια με  καταγγελίες ότι η εφαρμογή του νόμου για αυξήσεις αποδοχών στελεχών που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση στα τέλη του 2015 και τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές του 2016 εκτόξευσε στα ύψη μισθούς διορισμένων,  δεν περιορίστηκε ΜΟΝΟ στις δυο περιπτώσεις. Του προέδρου δηλαδή και του διευθύνοντος συμβούλου  του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας  οι οποίοι  αύξησαν …μόνοι τους  τις αποδοχές τους και μάλιστα αναδρομικά. Οι καταγγελίες – που οπωσδήποτε πρέπει να αποδειχτούν- αφορούν «πάρτι αυξήσεων»  που ενέκριναν διάφορες διοικήσεις   για τον… εαυτό τους σε μια στιγμή που ο μέσος Έλληνας υποφέρει, αδικείται, συνθλίβεται και στραγγαλίζεται από την Αριστερή Κυβέρνηση με τον Δεξιό Συνέταιρο.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι ο νόμος 4354/15 ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που καταργεί το πλαφόν στα διορισμένα (κομματικά) στελέχη των Διοικητικών Συμβουλίων των εισηγμένων ΔΕΚΟ,  ταυτόχρονα μειώνει  τις αποδοχές στους υπαλλήλους τους.

Του πάνε όμως γενικά πολύ στραβά τα πράγματα του κυρίου Τσίπρα και δεν ξέρω αν το έχει καταλάβει  σε μια  πολύ …στριμόκωλη και «περίεργη» στιγμή που προσπαθεί – μέσω «πηγών», Τζανακόπουλων και tweets- να μας εξηγήσει όλο αυτό το απαράδεκτο φιάσκο με το ταξιδάκι του με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στο Παρίσι το οποίο προσπάθησε να κρατήσει κρυφό λες και «πετάχτηκε» τη νύχτα , στη …ζούλα, να πάρει τσιγάρα απ’ το περίπτερο χωρίς να το πάρει χαμπάρι η γυναίκα του και  τώρα που τον έβγαλαν «βούκινο» σ’ όλη τη γειτονιά, δεν μας  λέει ούτε τι ήθελε να πάρει απ΄ το περίπτερο ούτε με ποιον πήγε.

Την ίδια στιγμή :
-Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη   «αγωνιώδεις προσπάθειες και υπόγειες διεργασίες σε πολλαπλά επίπεδα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης», 
-Ενώ όπως  γράφουν οι εφημερίδες «Η μείωση του αφορολόγητου, που μετ’ επιτάσεως ζητά το ΔΝΤ, θα πλήξει όχι μόνο τους φορολογούμενους με μεσαία εισοδήματα, αλλά και αυτούς που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας και «περισσότεροι από 1,5 εκατ. χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν χαράτσια-σοκ»,
-Ενώ όλη η Ελλάδα είδε με το στόμα ανοιχτό  τις εικόνες ντροπής έξω από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, καθώς  εκατοντάδες  πολίτες και μετανάστες έσπευσαν προκειμένου να καταθέσουν αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα,
-Ενώ μετά το ΣΟΚ που υπέστησαν με τις κρατήσεις που ανακοινώθηκαν οι εργαζόμενοι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών,
-Ενώ η  ίδια η «Αυγή» μιλούσε για  « νέα ρύθμιση  που προβλέπει οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εργάζονται σε έναν ή δύο εργοδότες με δελτίο παροχής υπηρεσιών καθώς και οι μισθωτοί με παράλληλη (δεύτερη) απασχόληση για την οποία εκδίδουν δελτίο παροχής υπηρεσιών με μπλοκάκια να καταβάλουν ως εισφορά το 10% των αμοιβών τους αντί του 26,9%»,
-Ενώ γελούσε ακόμη όλη η χώρα με τον υπουργό Μουζάλα  και την τραγελαφική επίσκεψή του στο Ελληνικό…..\

Ήρθε η νέα δημοσκόπηση της RASS : η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ανέρχεται σε 11,8 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 28,6% στις προτιμήσεις των πολιτών και τον ΣΥΡΙΖΑ το 16,8%.

Βοήθειά τους.


Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΕΣ "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ!

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς μιλάει στην εκδήλωση των ΤριτέκνωνΟ Βαγγέλης με τον πρόεδρο κ. Θεοδωρόπουλο, με τον κ.Κοντό, τον Γραμματέα του συλλόγου και την κα Βαφκουτσή

Περίπου 900 άτομα φίλοι και μέλη των πολυμελών οικογενειών, βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2017, στην κοπή πίτας του Συλλόγου Τριτέκνων Καρδίτσας, σε συνδυασμό με τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου και ένα γλέντι με χορό και τραγούδι ως το πρωί, ως ένα μικρό διάλειμμα από τα προβλήματα της καθημερινότητας όλων.

Στα 10 χρόνια δράσης του Συλλόγου Τριτέκνων, όπως μας εξηγεί ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, έχουν πετύχει τη μείωση των δημοτικών τελών ύδρευσης και καθαριότητας, εκπτώσεις σε επιχειρήσεις και άλλους δημοτικούς φορείς, φθηνότερα εισιτήρια σε ΚΤΕΛ και κινηματογράφους, παρέχουν δωρεάν νομικές συμβουλές στα μέλη τους, έχουν διοργανώσει πολλές ημερίδες και διαλέξεις με ποικίλα θέματα ενδιαφέροντος (π.χ. συνεργασία με τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο), δράσεις που καταλαμβάνουν όλο το Νομό Καρδίτσας!

Επίσης, τους τελευταίους μήνες ο Σύλλογος έχει διανείμει 5.000 τόνους τρόφιμα στα μέλη του μέσω κρατικών προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης, κάθε Σεπτέμβρη προσφέρουν δωροεπιταγές για την αγορά σχολικού υλικού σε παιδιά που θα φοιτήσουν στην Α’ τάξη του Δημοτικού, βραβεύουν τα παιδιά που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, προσφέρουν οικονομική ενίσχυση στα νέα ζευγάρια που αποκτούν το τρίτο παιδί για τους πρώτους 5 μήνες, κάθε δύο έτη χαρίζουν χαρταετούς στα παιδιά μικρής ηλικίας, ενώ γενικότερα παρέχουν μέσω των γραφείων του συλλόγου διοικητική υποστήριξη και συμβουλές στα μέλη τους προκειμένου να διεκδικήσουν τις κοινωνικές παροχές που δικαιούνται!

Τέλος, το περασμένο Καλοκαίρι ο Σύλλογος Τριτέκνων Καρδίτσας αδελφοποιήθηκε με την Παγκύπρια Οργάνωση Τριτέκνων Λεμεσού, ενώ και το τρέχον σχολικό έτος έχουν ξεκινήσει τμήματα εκμάθησης Σκάκι και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στον Σύλλογο.

Το διοικητικό συμβούλιο στην κοπή της πίταςΟ Βαγγέλης Αυγουλάς στην εκδήλωση των τριτέκνων

Επίτιμος προσκεκλημένος του Συλλόγου στην εκδήλωση, ήταν ο εθελοντής νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου τυφλών, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, οι Δήμαρχοι Καρδίτσας, Μουζακίου και Σοφάδων, οι βουλευτές του Νομού κ. κ. Λάπας και Κατσαβρία, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Τριτέκνων Φαρσάλων και Λάρισας, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος κα Σούλα Βακουφτσή, κ.α.

Σε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. ΤσιάκοΣε συνάντηση με το δήμαρχο κ. Αλεξάκο

Σε συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού κ. Μιχάλη Παπανούτσα.


Ο κ. Αυγουλάς, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στην Καρδίτσα, πραγματοποίησε από κοινού με αντιπροσωπία του Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου Τριτέκνων, θεσμικές συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Καρδίτσας κ. Τσιάκο, τον Δήμαρχο της πόλης κ. Φώτη Αλεξάκο, καθώς και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού κ. Μιχάλη Παπανούτσα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου Τριτέκνων κ. Θεοδωρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος κ. Κοντός, πρότειναν μια σειρά κοινωνικών δράσεων και συνεργασιών με τον κ. Αυγουλά, τη Νεολαία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και τον Κοινωνικοπολιτικό Ιστότοπο «Με Άλλα Μάτια» και εξασφάλισαν τη στήριξη του κ. Αντιπεριφερειάρχη και του κ. Δημάρχου με κάθε πρόσφορο τρόπο για την υλοποίηση αυτών.

Επιπλέον, ο κ. Αυγουλάς στη συνάντηση με τον κ. Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού ανέλυσε τις βιωματικές επισκέψεις ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί εδώ και δέκα χρόνια ανά την Ελλάδα σε σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας την επί της αρχής έγκριση του κ. Παπανούτσα για την ένταξη ενότητας θεμάτων γύρω από την αναπηρία, στα προγράμματα αγωγής υγείας των σχολείων το τρέχον έτος.

Ήδη ο Σύλλογος Τριτέκνων Καρδίτσας, ο κ. Αυγουλάς και αρκετοί εκπαιδευτικοί, έχουν ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να λάβουν τις νόμιμες εγκρίσεις για την άμεση υλοποίηση των παραπάνω βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων.

Τέλος, διερευνήθηκε η δυνατότητα διεξαγωγής στην Καρδίτσα του πρωτότυπου και βιωματικού «Δείπνου Στο Σκοτάδι», ενώ ο κ. Αυγουλάς και οι συνεργάτες του απόλαυσαν θερμή υποδοχή και συγκινητική φιλοξενία από τους Καρδιτσιώτες, αλλά και από μέλη της νεανικής ομάδας καινοτομίας της πόλης!

Χορός από την εκδήλωση

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς με τις συνεργάτιδες του Θάλεια Κιούση και Χρυσάνθη Γεωργαντά




ΞΕΚΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΒΡΕΦΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΔΟΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς, ο Γεώργιος Πρωτόπαπας και ο Αναστάσιος ΒρεττόςΓιώργος Πρωτόπαπας, Γεν. Διευθυντής Παιδικών Χωριών SOS Ελευθερία Τσακιροπούλου, Διευθύντρια Γραφείου αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Βρεττός, Πρόεδρος Δ.Σ. Παιδικών Χωριών SOS Μυρτώ Ξανθοπούλου, Εκπρόσωπος Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Θεανώ Φωτίου, αν. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Σοφία Κωνσταντέλλια, Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής Στέργιος Σιφνιός, Διευθυντής Κοινωνικής Έρευνας και Εργασίας Παιδικών Χωριών SOS

Το πρωί της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρουσιάστηκε ένα πρωτοπόρο και καθαρά ανθρωπιστικό πρόγραμμα όχι θεωρητικά, αλλά επειδή έχει ήδη ξεκινήσει και πρόκειται να χαρίσει σε δεκάδες ταλαιπωρημένα βρέφη και παιδιά, το σπίτι και την αγκαλιά που τους αξίζει!

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ξεκινούν πρόγραμμα φροντίδας και αποκατάστασης βρεφών από τα δημόσια νοσοκομεία, δίνοντας παράλληλα στα παιδιά αυτά την προοπτική να μεγαλώσουν σε ένα ζεστό, ασφαλές και υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον, σε οικογένειες αναδοχής.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εκλείψει το φαινόμενο της μακροχρόνιας παραμονής βρεφών σε νοσοκομειακό περιβάλλον, να μειωθεί ο κίνδυνος της ιδρυματοποίησης και του κοινωνικού στιγματισμού τους και συγχρόνως να δημιουργηθεί μία «δεξαμενή» κατάλληλα εκπαιδευμένων και προετοιμασμένων γονέων για να δεχθούν και να μεγαλώσουν τα παιδιά στο πλαίσιο της αναδοχής. Όλα αυτά ήταν ένα μακρόχρονο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας και τον τελευταίο χρόνο υπήρξε έντονη προσπάθεια για την απομάκρυνση των βρεφών από τα Μαιευτήρια από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.

Στη σχετική εκδήλωση και Συνέντευξη Τύπου προσκεκλημένοι ήταν το Κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» και ο σταθερός φίλος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, ενώ παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό μεταξύ άλλων η Αναπλ. Υπουργός Εργασίας κα Θεανώ Φωτίου, Ο Συνήγορος του Παιδιού κ. Μόσχος, η Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS κ. Αναστάσιος Βρεττός και ο Γενικός Διευθυντής του Φορέα κ. Γεώργιος Πρωτόπαπας, η κα Σοφία Κωνσταντέλλια Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Στέργιος Σιφνιός Διευθυντής Κοινωνικής Έρευνας και Εργασίας Παιδικών Χωριών SOS, η κα Μυρτώ Ξανθοπούλου -  Εκπρόσωπος Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ συγκίνησε και η τοποθέτηση της κας Δερμάτη, ανάδοχης μητέρας που έχει ως σήμερα μεγαλώσει 15 παιδιά!

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Σοφία Παπαϊωάννου.

Το πρόγραμμα ξεκινάει άμεσα καθώς τα πρώτα βρέφη από τα Μαιευτήρια  «Έλενα» και «Αλεξάνδρα» έχουν ήδη μετακινηθεί στο «Αναρρωτήριο Πεντέλης» στην πτέρυγα που έχει ανακαινισθεί πλήρως από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και έχει εξοπλιστεί κατάλληλα με δωρεά του Trafigura Foundation και ναυτιλιακών συνεργατών της Trafigura Maritime Ventures - Greece, για να φιλοξενεί μέχρι 15 βρέφη και νήπια.

Το πρόγραμμα υποδέχεται  βρέφη από όλα τα δημόσια μαιευτήρια της χώρας με στόχο η παραμονή τους στο νέο φιλόξενο χώρο που δημιουργήθηκε στο «Αναρρωτήριο Πεντέλης» να μην υπερβαίνει τους 9-10 μήνες. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος, θα δίνεται η δυνατότητα και σε άλλα βρέφη και παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα Βρεφών SOS και στην Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» να αποκαθίστανται σε ανάδοχες οικογένειες.

Στην πρώτη διετία λειτουργίας του προγράμματος, προβλέπεται η δημιουργία μίας δεξαμενής 150 αναδόχων οικογενειών και η αποκατάσταση τουλάχιστον 100 παιδιών, ηλικίας από 0 έως 12 ετών συνολικά.

Κατάλληλοι για να γίνουν ανάδοχοι γονείς είναι οικογένειες αποτελούμενες από συζύγους με ή χωρίς παιδιά και μεμονωμένα άτομα με ή χωρίς παιδιά ηλικίας από 30 έως 60 ετών. Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη φιλοξενία και τη φροντίδα των παιδιών θα πρέπει να είναι σωματικά και ψυχικά υγιείς ενήλικοι, με ειλικρινή διάθεση να προσφέρουν ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον σε παιδιά άλλων γονιών για ένα χρονικό διάστημα που προσδιορίζεται τόσο από τις ανάγκες κάθε παιδιού όσο και από τις δικές τους δυνατότητες, τη διαθεσιμότητά τους και την καταλληλότητά τους, όπως αυτή επαναξιολογείται ανά τακτά διαστήματα από τους αρμόδιους επαγγελματίες που υλοποιούν το πρόγραμμα.


  • Το πρόγραμμα, μέσω της Υπηρεσίας Αναδοχής, προσφέρει στους υποψήφιους ανάδοχους γονείς:
  • Συστηματική εκπαίδευση σε θεματολογία σχετική με το γονεϊκό ρόλο και θέματα αγωγής και φροντίδας των παιδιών
  • Συστηματική συμβουλευτική από τους αρμόδιους συνεργάτες του προγράμματος
  • Πρόσβαση και συνεργασία σε σταθερή βάση με το συνεργάτη που ορίζεται ως «πρόσωπο αναφοράς» της οικογένειας και του παιδιού
  • Νομική συνδρομή
  • Ψυχολογική υποστήριξη (όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο)
  • Περιοδική (ανά 6μηνο) αξιολόγηση της πορείας κάθε παιδιού στο πλαίσιο της οικογένειας
  • Παρακολούθηση (follow-up) συνολικής διάρκειας 2 ετών

Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι οι 32 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργεί καθώς θα στελεχώνεται από: Επιστημονικό Υπεύθυνο, Παιδοψυχίατρους, Παιδίατρο, Ψυχολόγους, Παιδοψυχολόγο, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Βρεφονηπιοκόμους, Νομικό Σύμβουλο, Βοηθό Λογιστή, Γραμματείς, Βοηθητικό προσωπικό.

Συμπέρασμα;
Από σήμερα ξεκινά μία νέα αντίληψη και πρακτική στο πλαίσιο της φροντίδας, της προστασίας και της αποκατάστασης των παιδιών με ουσιαστικό στόχο κάθε παιδί να βρίσκει μία οικογένεια που του αξίζει!

Σοφία Παπαϊωάννου Δημοσιογράφος, Σοφία Κωνσταντέλλια Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Στέργιος Σιφνιός Διευθυντής Κοινωνικής Έρευνας και Εργασίας Παιδικών Χωριών SOS, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Εκπρόσωπος Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχοςτο κοινό





Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

"ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ"

Του Βαγγέλη Αυγουλά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ένα ανόητο, επιπόλαιο και παρεξηγήσιμο λάθος η προ ημερών ενέργεια  των νεαρών Αλβανών νεοσύλλεκτων - ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ παρακαλώ -, η κίνηση δηλαδή  οκτώ  νεοσυλλέκτων να σχηματίσουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό , να φωτογραφηθούν και να κυκλοφορήσουν – κυρίως στο διαδίκτυο- τη φωτογραφία προκαλώντας αρχικά δυσάρεστη έκπληξη και στη συνέχεια πολλές σκέψεις.

Διότι αν ΔΕΝ ήταν λάθος και είχε ουσιαστικές, προσχεδιασμένες, εθνικιστικές «προεκτάσεις», η τιμωρία κάποιων ημερών φυλάκισης που τους επιβλήθηκε δεν θα ήταν τίποτε  και η υπόθεση θα έπρεπε να ερευνηθεί σε μεγάλο βάθος με απρόβλεπτες συνέπειες ακόμα και στις σχέσεις των δυο χωρών.

Και φυσικά, εκτός των άλλων, απέβη εις βάρος της μεγάλης Αλβανικής Κοινότητας που έχει δημιουργηθεί – είκοσι χρόνια τώρα- στην Ελλάδα και προσπαθεί ακόμα να γίνει αποδεκτή, να εργαστεί, να μακροημερεύσει σε μια χώρα  που όχι χωρίς τις πολλές και ισχυρές αντίθετες αντιδράσεις, προσπάθησε να ξεπεράσει τα πολλά προβλήματα και ουσιαστικά να  ενσωματώσει – σε μεγάλο ποσοστό- τους  Αλβανούς που  σε υψηλό ποσοστό, εργάζονταν σκληρά και ειρηνικά και δεν δημιουργούσαν προβληματικές καταστάσεις.

Ο ένας από τους αλβανικής καταγωγής «πρωταγωνιστές» του περιστατικού που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο Μεσολόγγι,  μίλησε στο Star για την επίμαχη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται με τους υπόλοιπους συνάδελφους του. Ο 23χρονος μένει στην Κυψέλη, γεννήθηκε στην Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία. Ζήτησε να μιλήσει με αλλοιωμένη φωνή. Η εξήγηση για την πράξη του ιδίου και των άλλων επτά νεοσυλλέκτων ήταν πως επρόκειτο για απλή πλάκα.

Ο νεοσύλλεκτος – αυτός συγκεκριμένα- αρνείται κατηγορηματικά ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι έχουν οποιαδήποτε σχέση με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους και προσθέτει πως δεν τους παρακίνησε κανείς για την πράξη τους. Eίπε συγκεκριμένα:

«Το ανέβασε κάποιος χωρίς να ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι ότι το ανέβασε. Ήταν λάθος αυτό που έκανα. Αν έβαζα αλβανική σημαία, όντως θα ήταν προδοσία. Έχω μετανιώσει πιο πολύ για τους δικούς μου που έκλαιγαν όλη μέρα. Παραλίγο να μου πεθάνουν. Για μένα;».

Και συμπλήρωσε: «Έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, με έχει μεγαλώσει η Ελλάδα. Άσχετα που έχω γεννηθεί στην Αλβανία, είμαι υπερήφανος που είμαι Αλβανός, αλλά και περήφανος που έκανα τη θητεία μου εδώ πέρα. Είμαστε όλοι ομογενείς, κανείς δεν έχει αλβανικά χαρτιά».

Όταν ρωτήθηκε, δε, για το αν ήθελαν κι άλλοι να κάνουν αυτή την κίνηση, είπε: «Ρε, ποιοι εφτά; Εδώ θα το κάναμε 400 άτομα, αλλά έχε χάρη που ήμασταν και παίζαμε ποδοσφαιράκι και μας πήγε έτσι στο μυαλό και λέμε να το κάνουμε».   

Οι δύο από τους οκτώ νεοσυλλέκτους έχουν ήδη πάρει αναβολή. Οι υπόλοιποι έξι είναι στη διαδικασία των γιατρών στο 401, ώστε επίσης να πάρουν αναβολή. Και οι οκτώ ορκίζονται στις 10 Φεβρουαρίου. Η ποινή για τους φαντάρους είναι 60 μέρες φυλάκιση και 100 μέρες φυλάκιση για τον νεοσύλλεκτο που τράβηξε τη φωτογραφία και την ανέβασε στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την εμφάνιση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, επέβαλε στους νεοσύλλεκτους πειθαρχικές ποινές, εξαντλώντας την πειθαρχική του δικαιοδοσία. Καθένας από τους στρατιώτες τιμωρήθηκε με 60 μέρες φυλακή, εκ των οποίων οι 50 μέρες από τον Α/ΓΕΣ και οι 10 από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ας ελπίσουμε ότι έτσι είναι τα πράγματα. Κι ότι  ήταν απλώς μια επιπόλαια «πλάκα». Γιατί αν επαναληφθεί κάτι τέτοιο ή παρόμοιο, ενδεχομένως και με κάποιες άλλες προεκτάσεις, αν ξανακυκλοφορήσει κάποια τέτοια φωτογραφία, αν κάποιοι εκμεταλλευτούν τη νεανική επιπολαιότητα και ανοησία  των «8»,  τότε  η κατάσταση θα είναι πολύ σοβαρότερη από «απλή πλάκα». Κι ούτε θέλω να σκεφθώ τι θα μπορούσε να επακολουθήσει.