meallamatia.blogspot.gr

meallamatia.blogspot.gr

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, "ΤΡΟΜΑΖΕΙ" ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Του Βαγγέλη Αυγουλά

Το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών δεν έχει ακόμα οδηγήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης και όλα είναι πιθανά αλλά οι κρυφές διαβουλεύσεις, οι διαρροές , τα non papers, οι «αποκλειστικές πληροφορίες. Ακόμα και  οι «ψεύτικες ειδήσεις» ( στα σύγχρονα Ελληνικά επονομαζόμενες fake news) έχουν δημιουργήσει ήδη σχεδιασμούς, διαβουλεύσεις πριν της ώρας τους, σχόλια και – κυρίως- φόβους.

Και ερχόμαστε στο προκείμενο: Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδος  γύρω από τα Γερμανικά πολιτικά πράγματα, στα εξαιρετικής σημασίας θέματα που μας ταλαιπωρούν χρόνια και γύρω από τα οποία, οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν «οικοδομήσει» κάποιες σχέσεις , άλλες καλές και άλλες κακές. Τι θα γίνει τώρα;  Τι «μας συμφέρει»; Τι «μας καταδικάζει»; Τι  «μας δημιουργεί φόβους»; Υπάρχει κάτι που μας αφήνει αδιάφορους;
Για το τελευταίο, οφείλω να πω ότι δεν ισχύει. Για τα άλλα τρία, ο  χρόνος θα δείξει. Αλλά εξετάζοντας τις μέχρι στιγμής πιθανολογούμενες εξελίξεις, πολύ εύστοχα το reader.gr  γράφει για  «πικρό αντίο της Αθήνας στον «Βόλφι» και για « Αγωνία για την επόμενη μέρα».

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. Και επειδή τα τελευταία 5-6 χρόνια της μεγάλης κρίσης, τα είδαμε …ΟΛΑ,  δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλλην εχέφρων , λογικός  ή απλώς  σοβαρός που θα τολμήσει να ψελλίσει φράσεις όπως «Και τι με νοιάζει εμένα τι γίνεται στη Γερμανία;» γιατί γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά ότι μας νοιάζει και μας παρανοιάζει.

Βεβαίως – και το είπαμε αυτό προηγουμένως- δεδομένο δεν θεωρείται, ούτε πρέπει να θεωρείται τίποτε. Τα γραπτά και τα προφορικά όμως σχόλια επιμένουν ότι  η πρώτη , σχεδόν σίγουρη αλλαγή- μέχρι στιγμής- θεωρείται η απομάκρυνση του Σόιμπλε από το Υπουργείο Οικονομικών.

Περί τίνος λοιπόν πρόκειται;  Πρόκειται περί ευχής ή περί κατάρας  για την Ελλάδα η αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το  Υπουργείο Οικονομικών;  Και τι γίνεται στους «στενούς κύκλους» της κυβέρνησής μας;  Οι πληροφορίες είναι ότι  δεν είναι βέβαιοι αν πρέπει να πανηγυρίσουν ή να προβληματιστούν. Ακόμα. Φυσικά,  την αρχική ψυχραιμία το απόγευμα της Κυριακής, μετά τα exit poll των γερμανικών εκλογών, διαδέχθηκε ο προβληματισμός τόσο για την άνοδο της ακροδεξιάς όσο και για τα «μαθηματικά» του κυβερνητικού συνασπισμού που δείχνουν... «Τζαμάικα».

Αν και τα σενάρια που ακούγονται -και που πιθανότατα θα ακούγονται για αρκετές εβδομάδες ακόμη- για τη διάδοχη κατάσταση είναι πολλά, το βέβαιο είναι πως, όποιος και να είναι ο νέος ΥΠΟΙΚ μάλλον θα «πατήσει» πάνω στα πεπραγμένα του προκατόχου του αλλά ούτε σε όλες τις εξειδικευμένες «περιπτώσεις», ούτε με σιγουριά σε αρκετές απ΄ αυτές.

Ο «εφιάλτης» του Μαξίμου

Σύμφωνα με ανάλυση του Αιμίλιου Περδικάρη, η διαφαινόμενη συμμετοχή των Φιλελευθέρων του FDP στο κυβερνητικό σχήμα και το ενδεχόμενο να διαδεχθεί τον Σόιμπλε ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ ισοδυναμεί με τους χειρότερους εφιάλτες του Μαξίμου. Ο λόγος είναι η σκληρή γραμμή των Φιλελευθέρων και του επικεφαλής τους. Από την εποχή του πρώτου μνημονίου, άλλωστε, και του τότε επικεφαλής του FDP και υπουργού Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ είχαν διαφανεί οι προθέσεις τους για την Ελλάδα: πολέμιοι των προγραμμάτων στήριξης, υποστηρικτές του Grexit και της αυστηρής επιτροπείας και λιτότητας, θιασώτες της λογικής «ούτε ένα ευρώ στους Έλληνες». Πρόσφατα μάλιστα ο Λίντνερ δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε συζήτηση για νέα χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας ή αναδιάρθρωση του χρέους της. Εξ ου και το χθεσινό δημοσίευμα της Handelsblatt, το οποίο αναφέρει πως τα δύσκολα είναι μπροστά για την Ελλάδα, μετά τις γερμανικές εκλογές...

Αισθητά καλύτερα φαίνεται πως θα είναι τα πράγματα στην περίπτωση που στο ΥΠΟΙΚ προωθηθεί στέλεχος των Πρασίνων ή ακόμη και δύο γνωστοί μας από τις διαπραγματεύσεις, τα ονόματα των οποίων «παίζουν» έντονα από χθες το απόγευμα. Πρόκειται για τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ - ο οποίος, βέβαια, έχει το ρόλο του πιο σκληρού των ευρωπαϊκών Θεσμών - και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόιερ. Η εμβληματική  παρουσία και η παροιμιώδης ισχυρογνωμοσύνη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «σφράγισαν» την οχταετή του παρουσία στο υπουργείο Οικονομικών της σημαντικότερης οικονομίας της Ευρώπης, γι αυτό και το  μεγάλο ερώτημα που τίθεται πλέον  είναι ποιος θα τον διαδεχθεί τώρα.

Ο Κρίστιαν Λίντνερ;

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, το χαρτοφυλάκιο θα περάσει στα χέρια του FDP, του κόμματος των Φιλελευθέρων που θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, τον έναν από τους τρεις πόλους του κυβερνητικού συνασπισμού «Τζαμάικα». Αν γίνει αυτό, ο 38χρονος ηγέτης του κόμματος Κρίστιαν Λίντνερ είναι ο επικρατέστερος για τη θέση. Η κινητήριος δύναμη πίσω από την ανάκαμψη των Φιλελευθέρων από το 2013, ο Λίντνερ ήταν ο νεότερος βουλευτής στο κρατίδιο της Βόρειας Ρινανίας – Βεστφαλίας όταν μπήκε στη Βουλή το 2000 σε ηλικία μόλις 21 ετών. Έχει μάστερ στην πολιτική επιστήμη και πριν ξεκινήσει την πολιτική του καριέρα εργάστηκε ως σύμβουλος και ιδρυτής διαδικτυακής startup. Δεν έχει θητεύσει ποτέ ως υπουργός, ωστόσο οι σχέσεις του με την καγκελάριο δεν είναι και οι καλύτερες.

Ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι;

Ο «μυς»  πίσω από την ανάκαμψη του FDP. Δικηγόρος με μικρή κοινοβουλευτική εμπειρία κατά τη δεκαετία του 1990, συνέβαλε στη δημιουργία μιας κυβέρνησης στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν μαζί με τους χριστιανοδημοκράτες και τους Πράσινους, κάτι που ίσως αποτελέσει τώρα εθνικό μοντέλο. Είναι 65 ετών.

Ο Φόλκερ Βίσινγκ;  

Ο 47χρονος Φιλελεύθερος, δικηγόρος με μεγάλη πολιτική εμπειρία στα οικονομικά καθώς έχει υπάρξει μέλος πολλών επιτροπών οικονομικής και φορολογικής πολιτικής ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί στενά με τους Πράσινους στην κυβέρνηση του κρατιδίου Ρηνανίας-Παλατινάτου, όπου είναι υπουργός Οικονομικών.

 Ή ο 50χρονος Αλεξάντερ Γκραφ Λαμπσντορφ;

Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, ο Λάμπσντορφ είναι κάτοχος μάστερ από το Πανεπιστήμιο Georgetown. Ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα στα μέσα της δεκαετίας του 1990, υπηρετώντας στη γερμανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Είναι ανιψιός του Ότο Γκραφ Λάμπσντορφ, υπουργού Οικονομικών στις κυβερνήσεις των Χέλμουτ Σμιτ και Χέλμουτ Κολ.
Υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι. Αλλά προς το παρόν ας επικεντρωθούμε σ αυτούς μόνο. Αλλά μήπως αυτό πού μας «έρχεται» θα είναι χειρότερο απ΄ αυτό που «είχαμε»;  



ΤΟ "ΜΟΥΣΙΚΟΤΕΧΝΕΙΟ" ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Πινακίδα "Μουσικοτεχνείο"

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017, ήταν για τη Δυτική Αθήνα η ημέρα γνωριμίας με το «Μουσικοτεχνείο», ένα μουσικό και καλλιτεχνικό εργαστήρι που σαν ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά, θα τους διδάσκει στο Περιστέρι την ομαδικότητα και τη γλυκύτητα της αρμονίας!

«Το «Μουσικοτεχνείο», είναι ένας χώρος επικοινωνίας, διδασκαλίας και έκφρασης ο οποίος οραματιζόμαστε να αγκαλιάσει και να προάγει την καλλιτεχνική δημιουργία μέσω της μουσικής, της ζωγραφικής και του θεάτρου.

Πιστεύουμε ότι η κάθε μορφή τέχνης μόνο μέσω της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης, της διαρκούς αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ιδεών μπορεί να ανθίσει και να εξελιχθεί και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η διδακτική μας ομάδα ξεχωρίζει για την κατάρτιση, την εμπειρία και την ικανότητά της να δημιουργεί και να εμπνέει μέσα από τη διάδραση και τη συνεργασία.   
Ο χώρος μας ευελπιστούμε να γίνει το δικό σας καταφύγιο έκφρασης. Όμορφος, λειτουργικός και άρτια εξοπλισμένος περιμένει μικρούς και μεγάλους για να δημιουργήσουμε τη δική μας καλλιτεχνική οικογένεια.

Ελάτε να γνωριστούμε και να ντύσουμε ό, τι ονειρεύεστε με νότες και χρώματα», αναφέρει ο εμπνευστής της  ιδέας και ιδιοκτήτης της Σχολής κ. Βασίλης Μαντζοράκης.

Ο κ. Μαντζοράκης Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σε ηλικία 11 ετών ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο ωδείο Φίλιππος Νάκας μελετώντας αρμόνιο (πτυχίο Electone Mate Course) με τους Ρένο Μηλιάρη και Κώστα Χριστοδούλου, πιάνο με την Μαρία Κονταράτου και υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά με τους Βαγγέλη Συμσίρη, Παναγιώτη Αδάμ, Ιωσήφ Παπαδάτο και Κων/νο Βαρότση.

Από το 2013 είναι διπλωματούχος συνθέτης με βαθμό «άριστα παμψηφεί» ενώ από το 2004 είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έργα του έχουν εκτελεστεί από φωνητικά και οργανικά σύνολα. Το 2017 ακούστηκε σε Ά εκτέλεση από την Α.Σ.Ο.Ν. (Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων), το έργο «La leyenda del espantapajaros» (Ο θρύλος του Σκιάχτρου)  το οποίο είχε διακριθεί σε διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Από το 2006 έχει να επιδείξει σημαντικό εκπαιδευτικό έργο, καθώς έχει εργαστεί σε σημαντικότατα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα (Ωδείο Φίλιππος Νάκας 2006-2015, ΙΕΚ ΔΟΜΗ 2006-2012) αλλά και ως αναπληρωτής σε Δημοτικά Σχολεία της Αττικής (2006-2008 και 2013-2016).

Έχει συμπράξει με πολλά μουσικά σχήματα (ροκ, λαϊκής, ρεμπέτικης μουσικής), ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί και με τη δισκογραφική εταιρία Apple Productions.

Δίπλα στον Βασίλη Μαντζοράκη, εξίσου αξιόλογο έμψυχο δυναμικό εκπαιδευτικών, περιμένει να υποδεχθεί τους μικρούς μας φίλους αυτή τη σχολική χρονιά!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑ: γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία απολάμβανε τη ζωγραφική και όχι μόνο, δημιουργώντας από διάφορες χειροτεχνίες μέχρι ολόκληρα θεατρικά έργα για παιδιά( μυθοπλασία, κοστούμια, σκηνικά).    

Το 2006 αποφοίτησε από το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Παν/ίου Ιωαννίνων, με θεωρητικές και πρακτικές σπουδές των πλαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, ιστορία και θεωρία της τέχνης, διοίκηση και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πραγματοποίησε την πτυχιακή της εργασία στην καλλιτεχνική φωτογραφία και ολοκλήρωσε την πρακτική της εξάσκηση στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα (2005-2006), όπου και συμμετείχε στη διοργάνωση της έκθεσης για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του καλλιτέχνη.

Έχει παρακολουθήσει συνέδρια - σεμινάρια επιμόρφωσης και κατάρτισης σε τομείς όπως η Τέχνη στην εκπαίδευση, ο κινηματογράφος, η γραφιστική και το ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή με τίτλο «Ειδική Αγωγή- Μαθησιακές Δυσκολίες/Δυσλεξία», που διοργανώθηκε από το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας  και Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/ίου Αθηνών (2012-2013).

Έχει εργαστεί, εκτός των άλλων, ως εκπαιδεύτρια προγραμμάτων για παιδιά στο Σκιρώνειο Μουσείο Πολυχρονόπουλος, στην οργάνωση- επιμέλεια καλλιτεχνικών εκθέσεων, ως δασκάλα εικαστικών σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (2006-2008 και 2013-2015) και σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΡΑΔΟΥ: Γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1983. Το 2000 Αποφοίτησε απο το Γενικό Ιδιωτικό Λύκειο "Πετράκη-Βαλσαμίδου", στον Πειραιά. Το 2005 αποφοίτησε από το Τει Ηπείρου στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου & Ανθοκομίας, στην Άρτα.

Το 2009 αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ιάκωβου Καμπανέλλη του δήμου Αγίας Βαρβάρας μαθητεύοντας δίπλα στους Ιάκωβο Καμπανέλη, Ρούλα Πατεράκη, Γιάννη Ζουγανέλη, Περικλή Μουστάκη, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Άντζελα Μπρούσκου, Γιάννη Βόγλη κ.α. ενώ την ίδια χρονιά πήρε το δίπλωμα για άδεια διδασκαλίας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις με διάφορες ομάδες ενώ μετρά και αρκετές συμμετοχές στην τηλεόραση και στο χώρο της διαφήμισης. Στο αντικείμενο της διδασκαλίας θεατρικού παιχνιδιού έχει να επιδείξει μεγάλη εμπειρία καθώς έχει συνεργαστεί με ιδιωτικούς αλλά και δημόσιους φορείς πολιτισμού.

ΜΑΡΙΑ ΣΑΠΛΑΟΥΡΑ: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία σπουδάζοντας πιάνο και βυζαντινή μουσική. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ, Ειδικού Αρμονίας, Σύγχρονου Τραγουδιού και απόφοιτος του Μετεκπαιδευτικού Κύκλου Τριετούς Προγράμματος σε σπουδές Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff της Σχολής Μωραϊτη.

Το 2014 με υποτροφία παρακολούθησε το Summer Course στο Orff Institute του Πανεπιστημίου Mozarteum στο Salzburg  της Αυστρίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια body percussion, μουσικοκινητικής αγωγής, μουσικού θεάτρου, παραδοσιακών κρουστών, φωνητικής και παραδοσιακών χορών με δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνεργάζεται με τον μουσικό Βαγγέλη Καρίπη συμμετέχοντας σε κύκλους Παιδοσυναντήσεων με την ομάδα «Τα παιδία κρούει».

Από το 2011 συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς και ωδεία ως μουσικοπαιδαγωγός και καθηγήτρια φωνητικής.
Είναι τακτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff – ΕΣΜΑ.

ΕΥΘΥΜΙΑ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: Γεννήθηκε το 1975. Έχει τελειώσει παιδαγωγικά, κατέχει πτυχίο στο πιάνο και πιστοποίηση γνώσης της γραφής Braille των τυφλών.

Έχει ολοκληρώσει το ΔΙΕΤΗ ΚΥΚΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  - CARL ORFF ( ΣΧΟΛΕΣ ΜΩΡΑΙΤΗ ), ενώ έχει και ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΡΜΟΝΙΑΣ.

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται ως ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ αναπηρίες ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Το Μουσικοτεχνείο βρίσκεται Θηβών 73 στο Περιστέρι. Αξίζει να το επισκεφθείτε, να το γνωρίσετε και να το εμπιστευτείτε!

e-mail Επικοινωνίαςinfo@mousikotexneio.gr

Τηλ. Επικοινωνίας: 2105741378 και 6975941240




Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "PRINTA" ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΑΡΩΓΟΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ!




Η εκτυπωτική εταιρεία "Printa" και ο ιδιοκτήτης της κ. Θανάσης  Κολέτσος, σε μια πράξη υψηλού συμβολισμού και αληθινής εταιρικής κοινωνικής  ευθύνης, στάθηκαν έμπρακτα δίπλα στο Βαγγέλη Αυγουλά και στις βιωματικές ομιλίες που ο ίδιος συνεχώς πραγματοποιεί πανελλαδικά σε σχολεία και όχι μόνο, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την εξοικείωση με την αναπηρία.

Η "Printa", το 2015,  επανασχεδίασε και τύπωσε αφιλοκερδώς 5.000 φυλλάδια  του νεαρού δικηγόρου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου  Τυφλών, στα οποία εκείνος εξηγεί με απλά λόγια, πώς μπορείς να  βοηθήσεις έναν τυφλό αν τον συναντήσεις κάπου τυχαία.

Και την περασμένη εβδομάδα, η "Printa" επανεκτύπωσε 5.000 ακόμα φυλλάδια, αφιλοκερδώς, για τον ίδιο σκοπό!

Στο σχετικό φυλάδιο αποτυπώνεται ένας δωδεκάλογος γραμμένος για να είναι κατανοητός ήδη από μαθητές Δημοτικού, υπενθυμίζει χρήσιμες πρακτικές συμβουλές πρώτης γραμμής, ώστε να μπορεί ένας βλέποντας να σπάσει τον πάγο και να φανεί χρήσιμος σε κάποιον με πρόβλημα όρασης όταν τον σερβίρει, όταν τον συναντήσει τυχαία κάπου στο δρόμο, στη σχολική τάξη, σ’ένα θέατρο ή στο γήπεδο, ακόμα και όταν βλέποντες και μη γίνουν όλοι μια παρέα!


Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Κολέτσος και η "Printa" ήταν το 2015, μεταξύ των χορηγών της μουσικής συναυλίας με γνωστούς καλλιτέχνες στο Ίλιον υπέρ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» (2ο Music Dream Festival), ενώ επανασχεδίασαν ευρηματικά και το νέο λογότυπο του κοινωνικοπολιτικού blog «Με Άλλα Μάτια»!



Επιπλέον, η εταιρεία είναι μεταξύ των βασικών χορηγών του επερχόμενου, 10ου Δείπνου Στο Σκοτάδι σχεδιάζοντας και εκτυπώνοντας δωρεάν τις απαραίτητες προσκλήσεις και αφίσες, μιας βιωματικής πρωτότυπης εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στις 21/10/2017 στην Αθήνα, αυτή τη φορά ενισχύοντας το έργο του Σωματείου Ναυτικών Γονέων με παιδιά με αναπηρίες "Η Αργώ".

Στον κ. Κολέτσο πιστώνεται θετικά και η ολοκλήρωση του δημιουργικού σχεδιασμού του Λογοτύπου του υπό ίδρυση μη κερδοσκοπικού φορέα "Career Sign" για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των ΑμεΑ!

Βέβαια, όπως μαρτυρά και η σελίδα της εταιρείας σχεδιασμού και εκτυπώσεων στο Facebook, www.facebook.com/printa.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κολέτσος και η "Printa" ταυτίζονται με την κοινωνική προσφορά!

Σε μια μικρή επιχείρηση που αγωνίζεται να επιβιώσει και παράλληλα βρίσκει χρόνο να δίνει κοινωνικά δείγματα επιχειρηματικής προσφοράς, νομίζουμε ότι αξίζει έστω 1 like στο Facebook και ίσως η συνεργασία σας όποτε το χρειαστείτε.

Βρείτε την Printa:

Πατησίων 14, στοά Φέξη υπογ. 39 Αθήνα, 10677
t: 2103838234
f: 2103301833
m1: info@printa.gr
m2: printako@gmail.com
www.printa.gr

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Επιβραβεύθηκαν στην Τελετή απονομής
των Regional Media Awards, τα Περιφερειακά & Τοπικά Μέσα

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Μιχάλης Δρακάκης με το βραβείο του radio Family

«Αν έβρισκα το φως μου για μια στιγμή, θα ήθελα να δω τις ζωγραφιές των παιδιών που κατά καιρούς μου έχουν χαρίσει! Γι’αυτό εδώ και 4 χρόνια έχω ταχθεί εθελοντής αρωγός των συντελεστών του Παιδικού Ραδιοφώνου «Family 89,5 fm» της Κρήτης, στο όραμα τους για έναν καλύτερο κόσμο του μέλλοντος που θα ανήκει στα παιδιά. Το διήμερο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που διοργανώνουμε κάθε χρόνο, στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και εφιστά την προσοχή στους μεγάλους, που δεν έχουν το δικαίωμα να στερούν το αγαθό της ζωής από κανέναν με απρόσεκτη οδήγηση», δήλωσε ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, παραλαμβάνοντας τοGold βραβείο εκ μέρους όλων των συντελεστών του Παιδικού Ραδιοφώνου Family!

Η τελετή απονομής των Regional Media Awards ’17 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο Gazarte, με παρουσιάστρια την ηθοποιό Βαλέρια Κουρούπη. Πρόκειται για τη 2η διοργάνωση των συγκεκριμένων βραβείων του Marketing Week της Boussias Communications, τα οποία έτυχαν θερμής υποδοχής για ακόμα μια χρονιά, καταγράφοντας σχεδόν διπλάσιες υποψηφιότητες από πέρυσι και ραγδαία αύξηση στους μοναδικούς συμμετέχοντες οργανισμούς και εταιρείες.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και η Βαλέρια ΚουρούπηΟ Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Μιχάλης Δρακάκης με το βραβείο του radio Family

Η φετινή διοργάνωση ήρθε ιδιαίτερα αναβαθμισμένη, καθώς περιέλαβε και το Regional Media Forum ’17, το οποίο πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την τελετή απονομής. Σε αυτό συμμετείχαν καταξιωμένοι ξένοι keynote ομιλητές, οι οποίοι παρουσίασαν την πραγματικότητα των περιφερειακών ΜΜΕ χωρών όπως η Μ. Βρετανία, αλλά και επιφανείς εκπρόσωποι της εγχώριας κοινότητας (εκπρόσωποι ΜΜΕ της περιφέρειας, διαφημιζόμενοι και διαφημιστές), οι οποίοι μέσα από συζήτηση panel ανέδειξαν τις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Περιφερειακά και Τοπικά ΜΜΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Κωνσταντίνος Καμάρας, δηλώνοντας πως ‘’Τα Περιφερειακά Μέσα αποτελούν βασικό κύτταρο των τοπικών κοινωνιών συνεπώς θεμέλιο λίθο ενός έθνους, ενός τόπου και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις δουλειές εθνικών Μέσων’’.

Ο Βαγγέλης Αυγουλάς και ο Γιώργος Δρακάκης με τα βραβεία

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν οι απονομές των GRAND βραβείων τα οποία κέρδισαν: το Grand Newspaper Award απέσπασε η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Grand Magazine Award το περιοδικό ByBusmagazine, Το Grand TV Award το IONIAN TV καθώς και το ΚΡΗΤΗ TV λόγω ισοβαθμίας,το Grand Radio Award το COSMORADIO 95,1 FM και το Grand Digital Media Award το Cretalive.gr.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πέρυσι το Grand Βραβείο για τις διαφημιστικές του υπηρεσίες και την εταιρική του κοινωνική ευθύνη είχε αποσπάσει το Family Radio 89,5 fm! Φέτος, το μοναδικό παιδικό ραδιόφωνο στα fm έλαβε ένα ακόμη, ασημένιο βραβείο, με τους κ. κ. Καγιαμπάκη Γιάννη και Γιώργο και Μιχάλη Δρακάκη να το παραλαμβάνουν εκ μέρους του σταθμού! 

Ο Βαγγέλης με το Μιχάλη και Γιώργο Δρακάκη και Γιάννη ΚαγιαμπάκηΟ Βαγγέλης και ο Μιχάλης στη σκηνή


Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν και απένειμαν τα GRAND Awards, εκτός του προέδρου της κριτικής επιτροπής, κ. Κ. Καμάρα, ο Διευθυντής Τομέα Επικοινωνίας του ΣΕΒ, κ. Δ. Βέργαδος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών, κ. Α. Γρηγορόπουλος.

Χορηγός των βραβείων είναι η Mave Media και η Digitad. Υποστηρικτές των βραβείων είναι η FocusBari, η Global Media Communication και η RedLemon. Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών και του Iab Hellas.

Επισκεφτείτε το site των βραβείων www.regionalmediaawards.gr, προκειμένου να δείτε το video της τελετής απονομής των βραβείων και τους νικητές.




Ομαδική Νικητών

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

"ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ" ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ Η' ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;

Του Βαγγέλη Αυγουλά

Στις αρχές του 2017 ανταποκρίθηκα με προθυμία στην πρόσκληση του Συλλόγου Τριτέκνων της Καρδίτσας και επισκέφθηκα την πόλη ως επίτιμος προσκαλεσμένος του Συλλόγου σε μιαν εκδήλωση κοπής της πίτας  αλλά και διαμαρτυρίας των πολυμελών οικογενειών που ένα μέλος τους έχει αναπηρία. Με ευχαρίστησαν με θέρμη και για την παρουσία μου και για τις προτάσεις μου και για τα λίγα λόγια συμπαράστασης στον αγώνα τους να βελτιωθεί η κακή σχολική κατάσταση των ανάπηρων παιδιών τους που δικαιούνται «παράλληλης στήριξης».

Δεν υπήρχε προφανώς πιθανότητα να μην έχω ανταποκριθεί θετικά  και να μην τους έχω εκφράσει τη στήριξή μου στα δίκαια αιτήματά τους και φυσικά ούτε περίμενα ούτε μου άρμοζαν ευχαριστίες  επειδή έκανα το αυτονόητο : τη δουλειά που είχα αποφασίσει να κάνω όταν αναμίχθηκα με τα Κοινά.  Έτσι κι αλλιώς, με την Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΟΠΟΤΤΕ), είχαμε αρχίσει  την προσπάθεια μας για έναρξη δράσεων υπέρ των πολυμελών οικογενειών που ένα μέλος τους έχει αναπηρία. Η στήριξη άλλωστε των παιδιών με αναπηρία,  τις υποχρεώσεις απέναντι στα οποία δεν αντιμετωπίζει πάντα ή πλήρως η Πολιτεία, είναι καθήκον, υποχρέωση και επιθυμία μου.

Και για να καταλαβαίνουν όσοι δεν γνωρίζουν, «παράλληλη στήριξη» δικαιούνται παιδιά με αναπηρία τα οποία συμμετέχουν στην κοινή σχολική τάξη, αλλά χρειάζονται επιπλέον έναν εκπαιδευτικό παρόντα δίπλα τους, ο οποίος να γεφυρώνει την εκπαιδευτική ροή της τάξης με τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών αυτών ώστε να έχουν ομαλή φοίτηση.

Πολύ πρόσφατα, πήρα ένα μήνυμα/έκκληση  από « ανήσυχους γονείς παιδιών με γνωματεύσεις ειδικής αγωγής» που έστειλαν και μια ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας , με κοινοποίηση στους βουλευτές του Νομού Καρδίτσας. Φυσικά τα προβλήματά τους δεν έχουν λυθεί αλλά διαβάστε λίγο παρακάτω :

«Ως γονείς και ως φορολογούμενοι πολίτες και επειδή το ίδιο έργο το βλέπουμε σε επανάληψη για τρίτη χρονιά φέτος, πήραμε την πρωτοβουλία να σας αναφέρουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την εκπαίδευση των παιδιών μας . Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που πήραμε από το ΚΕΔΔΥ Καρδίτσας ζητήθηκε για φέτος παράλληλη στήριξη για 38 παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 6 για τη δευτεροβάθμια. Σε πρώτη φάση ήρθε ο απογοητευτικός και ανησυχητικός αριθμός των 11 εκπαιδευτικών. Ευχαριστούμε για το «δώρον άδωρον»  για τα παιδιά μας. Το καταλαβαίνουμε ότι τα Ευρωπαϊκά αλλά και Κρατικά κονδύλια είναι περιορισμένα,  όμως ζητούμε δίκαιη μεταχείριση.

Υπάρχουν περιοχές ανά την Ελλάδα που ξεχωρίζουν ηχηρά με προνομιακή αντιμετώπιση από το κράτος σε αυτό το θέμα, όπως παραδείγματος χάρη στο Ρέθυμνο με ανάλογο πληθυσμό της Καρδίτσας ,έχουν έρθει φέτος  σε πρώτη φάση 59 άτομα για παράλληλη στήριξη. Στη Φθιώτιδα 26, στο Ηράκλειο 63, στα Χανιά 31 και στο Λασίθι 18.

Στην Καρδίτσα, μόλις 11. Ανάλογα ήταν τα νούμερα για πέρυσι και για πρόπερσι με στοιχεία που επίσημα αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Το ίδιο σενάριο κάθε χρόνο με τα παιδιά μας να αδικούνται κατάφωρα, με τις γνωματεύσεις των ειδικών να απαξιώνονται και τη διαδικασία να καταλήγει σε πολιτικό αλισβερίσι πάνω στις ψυχές των παιδιών μας.

Το φαινόμενο διαχωρισμού των περιστατικών σε «βαριά και λιγότερο βαριά» και της επιλογής να μοιράζεται μία παράλληλη στήριξη σε δύο ή και περισσότερα παιδιά, στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης. Το πρόγραμμα είναι καθαρά εξατομικευμένο. Κάθε πίστωση «Παράλληλης»,  είναι ονομαστική για συγκεκριμένο μαθητή. Συνεπώς το πρόγραμμα στο νομό Καρδίτσας είναι ελλιπέστατο και μπορεί να οδηγήσει τις οικογένειες πολλών μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (οι οποίες έχουν πάρει την έγκριση για παράλληλη στήριξη) σε μία λύση έκτακτης ανάγκης : να προσλάβουν ιδιωτική παράλληλη στήριξη, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ένταξη των παιδιών αυτών, επιβαρύνοντας επιπλέον τον έτσι κι αλλιώς δυσβάστακτο οικογενειακό προϋπολογισμό στην εποχή της βαθύτατης οικονομικής κρίσης. Ένταξη που τους υπόσχεται, αλλά τελικά τους στερεί η πολιτεία». 

Η πιθανότητα να συμβαίνει αυτή η «αρρυθμία» στην Καρδίτσα δεν αποκλείεται να  οφείλεται σε οικονομικά ζητήματα. Γιατί εάν υπάρχουν ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ –που δεν το πιστεύω- υπέρ άλλων περιοχών και εις βάρος της Καρδίτσας είναι απαράδεκτες, ηθικά, κοινωνικά, επιστημονικά και πολιτικά. Και εδώ καλούνται να παίξουν το ρόλο τους οι εκλεγμένοι βουλευτές Καρδίτσας, ανεξαρτήτως κόμματος: Λάππας Σπυρίδων, Κατσαβρια - Σιωροπούλου Χρυσούλα, Βράντζα Παναγιώτα και Τσιάρας Κωνσταντίνος, στους οποίους προσωπικά κοινοποιώ το παρόν.


Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ 10ο ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΤΗΝ "ΑΡΓΩ"!

Η Επιτροπή Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και οι συντελεστές του κοινωνικοπολιτικού blog "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ" http://meallamatia.blogspot.com διοργανώνουν ένα αξέχαστο, πρωτότυπο και βιωματικό  "Δείπνο στο σκοτάδι" το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στις 20:30 στο χώρο εστίασης "Έπαυλη", Μυστρά & Βουλγαροκτόνου 1, στο Χαϊδάρι.

Ελάτε μακριά από κάθε πηγή φωτός να κινητοποιήσουμε όλες μας τις αισθήσεις!
Μετά το δείπνο θα ακολουθήσει χορός και τραγούδι με ζωντανή μουσική!

ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ: 23.00€ (Με πλήρες μενού,  κρασί και αναψυκτικά)

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες "Η Αργώ" (www.argonauts.gr ).

Απαραίτητη η αγορά πρόσκλησης πριν από την εκδήλωση. Θέσεις περιορισμένες.

Πρόκειται για τη 10η φορά πανελλαδικά, που η εθελοντική ομάδα του meallamatia.blogspot.com διοργανώνει αυτή τη βιωματική και πρωτότυπη εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, υπό το συντονισμό του Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Βαγγέλη Αυγουλά (www.avgoulas.gr) και τη βοήθεια περίπου 60 εθελοντών αυτή τη φορά!

Το «Δείπνο στο σκοτάδι» αποτελεί ένα διαδραστικό, πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, μία μοναδική βιωματική εμπειρία που θα μείνει πραγματικά αξέχαστη σε όσους θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Ξυπνά κι οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας. Σημειώνεται ότι, οι σερβιτόροι που θα καθοδηγούν και θα σερβίρουν τους καλεσμένους είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών «Dinner in The Dark». Οι παρευρισκόμενοι εκείνο το βράδυ, καλούνται να δειπνήσουν –με πλήρες μενού- στο απόλυτο σκοτάδι, λαμβανομένων εκ των προτέρων όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας –τηρούνται ευρωπαϊκές προδιαγραφές-, αφήνοντας για λίγο στην άκρη την όραση τους! Μέχρι σήμερα, τη διοργάνωση έχουν απολαύσει πάνω από 1.800 άτομα ανά την Ελλάδα!

Δείτε σχετικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ από προηγούμενες εκδηλώσεις μας –ενδεικτικά-:


Η εκδήλωση έχει πάντα μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, γι’αυτό και τα όποια έσοδα τυχόν προκύψουν, διατίθενται πάντα υπέρ ενός κοινωνικού φορέα. Αυτή τη φορά, το 10ο Δείπνο Στο Σκοτάδι, στηρίζει την Αργώ!

Το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες «Η ΑΡΓΩ», είναι ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό (αριθμός απόφασης ΚΠ 182684/18.9.87) που προσφέρει εκπαίδευση σε νέους και νέες με Νοητική αναπηρία, Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος και λοιπές αναπηρίες όπου συνυπάρχει η Νοητική.

Ιδρύθηκε το 1985 με πρωτοβουλία μητέρων παιδιών με αναπηρίες, συζύγους ναυτικών.

Κύριος σκοπός του Φορέα είναι η περίθαλψη, η φροντίδα και η εκπαίδευση (επ' αόριστο) νέων με Νοητική Αναπηρία, που ανήκουν - κατά προτεραιότητα - σε οικογένειες Ελλήνων Ναυτικών, ωστόσο προβλέπεται ότι σε περίπτωση κενών θέσεων μπορούν να εισαχθούν και νέοι/ες παιδιά, ασφαλισμένων άλλων ταμείων.

Σήμερα, υπό ενιαίο Διοικητικό Συμβούλιο, λειτουργούν τρεις Δομές - Υπηρεσίες σε δύο κτήρια:

1. Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στον Πειραιά, (δυναμικότητας 58 ατόμων) το οποίο σήμερα φιλοξενεί 57 νέους/νέες, στην πλειονότητα τους παιδιά ναυτικών, αλλά και άλλων ασφαλιστικών ταμείων. Οι εκπαιδευόμενοι κατανέμονται σε επτά τμήματα, ανάλογα με το νοητικό τους επίπεδο. Στο καθένα από αυτά τμήματα υπάρχουν δύο εκπαιδευτές, ειδικότητας παιδαγωγού, εργοθεραπευτή, ψυχολόγου πλαισιωμένοι από τεχνικούς για τα δύο εργαστήρια, το ξυλουργικό και αυτό της γενικής χειροτεχνίας.

2.Το Οικοτροφείο και Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, στα Καλύβια Αττικής. Ο συνολικός αριθμός των εξυπηρετούμενων στο Οικοτροφείο ανέρχεται σε 20 και για το Κέντρο Διημέρευσης σε 10.

Ως τώρα, στους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης, έχουν ενταχθεί το Παιδικό Ραδιόφωνο Κρήτης "Family 89,5fm", τα "Παραπολιτικά 90,1 fm" και η πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα "Το Χωνί".

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι επίσης η εκτυπωτική εταιρεία "Printa", η Εταιρεία Απολυμάνσεων "Nova Apolymantiki" και το Hotel Anesi του κ. Ιωαννίδη.

Για περισσότερες πληροφορίες, για να υποστηρίξετε χορηγικά την εκδήλωση αλλά κα για την προμήθεια προσκλήσεων ώστε να ζήσετε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία, μπορείτε να απευθύνεστε στο e-mail μας deipnostoskotadi@gmail.com, ή και να επικοινωνήσετε με την οργανωτική ομάδα και το συντονιστή της εκδήλωσης κ. Βαγγέλη Αυγουλά στο 2102627385.

Δείτε τον έως τώρα απολογισμό των δράσεων μας εδώ:

ΠΕΡΙΠΟΥ 8.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ "ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ"
http://meallamatia.blogspot.com/2017/09/8000.html

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε βήμα-βήμα για την προετοιμασία σχετικών εκδηλώσεων, πατώντας εδώ:



Αφίσα Δείπνου